DruštvoEkonomija

Za program Moja prva plata konkurisalo oko 1900 kandidata

Oko 800 mladih ljudi iz Niša  starosti do 30 godina dobiće mogućnost prvog zapošljavanja preko Nacionalnog programa „Moja prva plata“.

Završena je treća faza programa, spajanje poslodavaca i kandidata a u narednih 15 dana očekuje se formiranje konačne  rang liste nakon čega će uslediti potpisivanje ugovora. Inače u Nišu za ovaj program zapošljavanja vlada veliko interesovanje.Za 1361 poziciju konkurisalo je oko 1900 kandidata i 934 poslodavca.

“Od 800 kandidata koji su spojeni sa poslodavcima 80 su u privatnom sektoru, a radi se o proizvodnji, uslugama i ostalim delatnostima”, kazala je Vanja Stojković, zamenica direktora NSZ filijala Niš.

Ko će od kandidata dobiti posao znaće se sredinom decembra.

 “Konačna rang lista formiraće se najkasnije za 15 dana.Nadamo se da će svih 800 kandidata koji su spojeni sa poslodavcima biti na konačnoj rang listi”, dodala je Vanja Stojković.

Statistika koja se radi u Nacionalnoj službi za zapošljavanje pokazuje da su kandidati koji su bili u ovom programu tokom prošle godine gotovo svi ostali da rade kod poslodavaca.

Program Moja prva plata traje 9 meseci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com