Ekonomija

Za privrednike u Nišu znatno manje naknade za reklamiranje

Vlasnici firmi i radnji u Nišu dobiće ovih dana nova rešenja o naknadi za korišćenje javnih površina za oglašavanje jer je Skupština grada u avgustu donela odluku o umanjenju tih naknada u procentu do 95 odsto.

Sekretar Sekretarijata za lokalnu poresku administraciju Nina Ilić je kazala da je poslat manji broj rešenja sa naknadama koje su ranije važile, ali da su ta rešenja poništena i odštampana nova sa umanjenim iznosima naknade.

“Odukom Gradskog veća poništena su stara rešenja, a njih smo imali 160. Oni koji su već platili naknadu po tim rešenjima, mogu da dobiju nazad višak novca koji su uplatili”, rekla je Ilić.

Prema njenim rečima, sekretarijat će narednih dana podeliti izmedju 1.500 i 2.000 rešenja o naknadi za korišćenje javnih površina za oglašavanje.

Odlukom Gradskog veća i Skupštine grada Niša naknada za postavljanje reklama umanjena je sa 100 dinara na pet dinara dnevno po kvadratu.

Troškovi reklamiranja umanjeni su na inicijativu privrednika koji su početkom godine, kada je stupila na snagu Odluka o naknadama za korišćenje javnih površina, negodovali zbog visine naknade, a vlasnici pojedinih radnji i firmi su zbog tog nameta skidali reklame ili ih oblepljivali selotejpom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com