Društvo

Za priključenje struje prijavilo se 350 domaćinstava, od 4.500 koja su u mraku

Oko 350 domaćinstava iz Niša, od oko 4.500 kojima je struja isključena iz najrazličitijih razloga, odazvalo se pozivu grada i prijavilo za ponovno priključenje na elektromrežu.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je kazala da je grad spiskove sa prijavljenim domaćinstvima predao Elektroprivredi Srbije i EPS sada proverava o kojim potrošačima se radi.

“Tamo gde je zakonska situacija čista, gde nema nikakvih problema, domaćinstva se vraćaju na mrežu. Imamo informaciju da je nekoliko porodica vraćeno na mrežu”, rekla je Sotirovski.

Podsetila je da su svi oni kojima je isključena struja mogli da se prijave i ostave svoje podatke u Gradskoj kući, gradskim opštinama ili energetskom menadžeru.

“Sa EPS snabdevanjem i Ministarstvom rudarstva i energetike definisaćemo da li je moguće i na koji način da ljudi kojima sada struja nije priključena eventualno promene snabdevača jer im to zakon dozvoljava”, kazala je Sotirovski.

Ona je ranije najavila da će sa EPS-om biti razmatrana i mogućnost da se potrošačima kojima je struja isključena omogući reprogram dugova.

U cilju rešavanja višegodišnjeg problema snabdevanja strujom oko 4.500 domaćinstava u Nišu, Ministarstvo rudarstve i energetike je u saradnji sa gradskom vlašću i Elektroprivredom Srbije prošlog meseca formiralo posebnu komisiju koja se bavi tim problemom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Pa ovi što puštaju konje po gradu da šetaju, njima preko leta ne treba struja. Kada dođe zima i treba za džaba da se greju e onda će zakukaju kako su im ugrožena prava. More marš bre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com