Društvo

Za preventivne preglede u Nišu VELIKO INTERESOVANJE

Drugi po redu preventivni pregledi u niškom Kliničkom centru i po prvi put u Domu zdravlja izazvali su veliko interesovanje Nišlija.

Procene lekara su da je oko hiljadu Nišlija danas obavilo neki od pregleda u ukupno 12 ordinacija.

Foto: Niške Vesti

Ordinacije urologa u niškom Kliničkom centru bile su najposećenije, jer je za prva dva sata upravo tu pregledano 250 ljudi.

Mnogi su došli kažu jer nije bilo potrebno da se pregled zakaže, manje je bilo onih bez zdravstvene knjižice.

Niški dom zdravlja prvi put učestvuje u ovom republičkoj akciji, a prema rečima direktora ove niške kuće zdravlja Milorada Jekrana najveći broj dama koje su došle na pregled su upravo one koje se ne odazivaju redovno na kontrole, što i jeste cilj ove masovne akcije.

“U prava dva sata akcije na ginekološko odeljenje niškog Doma zdravlja za pregled se javilo više od 70 žena, od tog broja su samo njih četiri od ranije poznate lekarima. Ja sam srećan da smo ovom akcijom naterali dame da dođu i provere svoje zdravlje – to i jeste najbitnije u ovoj akciji”, kaže Jerkan.

On dodaje da je bilo i neobičnih situacija.

“Danas su nam na pregled došle i žene koje imaju više od 25 godina i prvi put su na ginekološkom pregledu, što je prosto nedopustivo. Naš Dom zdravlja pokriva ne samo grad Niš i govorimo o 80 hiljada žena o kojima brinu naši lekari, takve pojave nam ne idu na ruku”, dodaje on.

Foto: Niške Vesti

Klinički centar i Dom zdravlja su deo akcije koja je sprovedena u 120 zdravstvenih ustanova u čitavoj zemlji. Ova akcija, koja se na inicijativu ministra zdravlja Zlatibora Lončara održava drugi put namenjena je pre svega onima koji nemaju zdravstveno osiguranje. Prema najavama iz ministarstva biće nastavljena i narednih meseci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com