Ekonomija

Za pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima 39 miliona

Grad će ove godine mikro, malim i srednjim preduzećima pomoći posebnim merama za šta je izdvojeno 39 miliona dinara. Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj i projekte u Nišu treću godinu za redom izrađuje program lokalnog ekonomskog razvoja grada Niša koji za cilj ima unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja.

„Kroz program je definisan i predlog mera, a KLERP sa korisnicima mogućih sredstava, stručnjacima  i udruženjima preduzetnika i Privrednom komorom, želi da podeli planove i razgovara o njima  kao bi videli da li su te mere najpotrebnije. U tom smislu pokrenuta je javna rasprava  koja će trajati do 4. juna, a svi građani  koji su zainteresovani svoje predloge mogu da daju i pisanim purem i putem mejla“, kaže Milan Ranđelović, direktor KLERP-a.

Programom lokalnog ekonomskog razvoja, pored ostalih mera i aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja, predviđena je i direktna podrška privredi kroz nekoliko  mera.

„Kao i prošle godine planiramo da, u saradnji sa nekom od poslovnih banaka za koju ćemo imati javni poziv tokom leta, realizujemo meru beskamatnih kredita.Prošle godine je preko 200 miliona dinara plasirano na ovaj način.Očekujemo da zbog velikog interesovanja i dobrih rezultata od prošle godine ponovimo ovu meru i ove godine“, kazao je Ranđelović.

On je dodao da pored ove planiraju i meru podrške unapređenja konkurentnosti i internacionalizacije malih i srednjih preduzeća.

„U zavisnosti od aktivnosti za koje se firme opredele dobiće od 100 do 300 hiljada dinara bespovratnih sredstava za posete i nastupe na međunarodnim sajmovima, za uvođenje sertifikata, testiranje novih proizvoda“, rekao je Ranđelović i dodao:

„I ove godine ćemo imati meru podrške i saradnje nauke i privrede koja je prošle godine izazvala veliko interesovanje i dala dobre rezultate. Imali smo  devet uspešnih projekata koji se ovih dana završavaju. Tako da ćemo i sada omogućiti tu vrstu podrške, a očekujemo veliko interesovanje niških firmi i akreditovanih naučno-obrazovnih institucija za učešće i u ovom i u drugim projektima koje će grad pružiti kao šansu“, zaključo je Ranđelović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com