DruštvoEkonomija

Za početak rekonstrukcije Trga kralja Milana čeka se granit

Rekonstrukcija Trga kralja Milana mogla bi da počne na leto, ali je za to potrebno da se ispune svi uslovi, kaže direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović. On dodaje da je obiman posao, a tačan datum početka radova još se ne zna, ali sve bude teklo po planu radovi na novom izgledu centralnom gradskom trgu mogli bi da počnu sredinom ove godine. Za početak njegove rekonstrukcije potrebno je, pre svega, po rečima Lovića, da se pronađe odgovarajući granit. Prema njegovim rečima granit će najverovatnije stići iz Kine.

“Na Balkanu i u ovom delu Evrope ne postoji ovaj granit koji je već ugrađen i koji je iz Ukrajine, ali njega ne želimo više da koristimo jer je radioaktivan”, kaže Nebojša Lović. “Nabavka granite je za nas najveći problem. Tender je vrlo složen i složena je procedura nabavke granita jer su propisi vrlo strogi. Sa tim se krenulo još prošle godine, ubrzano radimo po tom pitanju, nabavka je već raspisana, i nadam, se da ćemo za par meseci dobiti ponudu nekog od dobavljača”, kaže Lović.

Za rekonstukciju i radove na novom izgledu Trga kralja Milana izdvojeno je peko 140 miliona dinara.

“Novim planom Trg će biti rekonstruisan do niške Tvrđave, a rekonstrukcijom će biti obuhvaćen i tvrđavski most”, kaže Lović. “Ulica 7.juli biće otvorena za saobraćaj samo do Hotela Park, a deo ulice ispred Gradske kuće biće zatvoren, pretvoren u pešaćku zonu i paking”.

Lović dodaje da će na prostoru sadašnjeg parkinga biti postavljena nova fontana.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close