Hronika

Za pet godina 89 žrtava u saobraćajnim nesrećama

Podaci Strategije bezbednosti saobraćaja koju je na poslednjem sastanku usvojilo niško Gradsko veće pokazuju da je prethodnih pet godina u saobraćajnim nesrećama na području Grada Niša stradalo je 89 osoba, dok je u prethodnih 15 godina u udesima stradalo 299 osoba.

Gradski većnik zadužen za saobraćaj Igor Vojinović kazao je da je od ukupnog broja stradalih, njih 70 odsto poginulo na državnim, a 30 odsto na lokalnim putevima, ali i da to grad ne oslobađa odgovornosti i obaveze da preduzme mere za povećanje bezbednosti saobraćaja.

“Strategija bezbednosti saobraćaja na putevima Grada Niša sa Akcionim planom odrediće pravce delovanja u toj oblasti. Cilj te strategije istovetan je cilju nacionalne Strategije za bezbednost saobraćaja i podrazumeva da 2021. godine ne bude stradale dece u saobraćaju, a da broj teško povredjenih bude prepolovljen u odnosu na 2010. godinu”, rekao je Vojinović.

On je rekao i da je jedan od ciljeva gradske Strategije bezbednosti saobraćaja da na kraju 2021. godine na području Niša nema starijih od 65 godina medju žrtvama udesa.

“Od ukupnog broja stradalih u saobraćajnim nezgodama gotovo 45 odsto čine osobe starije od 65 godina koje najviše stradaju kao pešaci”, rekao je Vojinović.

On je najavio da će gradska vlast nastaviti da radi na povećanju bezbednosti dece u saobraćaju ulaganjem u tehničke mere u zoni škola i obezbedjivanjem najbezbednijih pravaca za kretanje dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com