Hronika

Za nepružanje pomoći kažnjen 100 hiljada dinara

Viši sud u Nišu proglasio je krivim Nikolu Tošića (28) iz Malče koji je kažnjen sa 100.000 dinara zbog nepružanja pomoći Vanji Janković (18) iz Pule, koja je smrtno stradala u udesu motora koji je 22. juna 2015. godine vozio Tošić.

Tošić je već osuđen na četiri i po godine zatvora jer je vozeći pijan motocikl „suzuki“ izazvao težak udes u kojem je stradala Jankovićeva, ali je na prvom suđenju oslobođen za nepružanje pomoći osobi povređenoj u udesu. On se tada branio amnezijom.

Kazna koja mu je izrečena na ponovnom suđenju predstavlja zakonski minimum, što je razočaralo porodicu nastradale devojke, a tužilaštvo traži tri godine zatvora.

“Zar život mog deteta vredi 100.000 dinara? Kako da nisam razočarana. Pa gde to živimo, koja je ovo država, gde smo, 100.000 dinara… Nadam se da će javni tužilac da se žali i da će Apelacioni da uradi nešto više, da zameni 100.000 dinara maksimalnom kaznom od tri godine. Ako se to ne desi, ići ću do Strazbura”, izjavila je posle suđenja Violeta Janković, majka nastradale tinejdžerke, a prenosi alo.rs.

Saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala vanja Janković dogodila se  između naselja Nikola Tesla i Gornja Vrežina, na nadvožnjaku iznad državnog puta Niš – Pirot.

Prema navodu tužilaštva, Tošić je vozio Vanju na motociklu u alkoholisanom stanju i nakon nesreće pozvao ljude da mu pomognu, a pri tom nikome nije rekao da je Vanja bila sa njim na motociklu. Nije pozvao pomoć za Vanju koja je od siline udara motocikla u ogradu nadvožnjaka preletela preko nje i sa velike visine pala na put ispod nadvožnjaka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com