Virus KoronaZdravlje

Za nedelju dana revakcinacija 16.000 građana Niša

Drugu dozu kineske vakcine danas i narednih šest dana u Nišu treba da primi oko 16.000 gradjana, od oko 30.000 koliko je vakcinisano prvom dozom, izjavio je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

On je rekao da će gradjani drugu dozu vakcine primati isključivo na onim punktovima i u ono vreme koje im bude odredjeno preko portala E-uprave.

Jerkan je dodao da će drugu dozu kineske vakcine gradjani danas primati u centralnom objektu Doma zdravlja i u ambulanti u Niškoj Banji.

“Apelujemo na sve gradjane da se striktno pridržavaju vremena odredjenog preko portala da ne bi imali problem u organizaciji imunizacije, da ne bi napravili problem i Domu zdravlja i sebi”, istakao je Jerkan.

Prema njegovim rečima, veliki broj gradjana već se raspitivao da li mogu da dobijanje druge doze odlože za vreme posle državnog praznika, 15. i 16. februara.

Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš

“Za 15. februar planirano je vakcinisanje najviše gradjana, njih 4.266, zbog čega smo organizovali više od 40 ekipa. Ukoliko recimo 3.500 gradjana ne bi došlo da primi vakcinu zbog toga što spojili neradne dane sa vikendom, imali bi organizaciono veliki problem”, izjavio je Jerkan.

 

Kako je kazao Jerkan, gradjani koji budu dobili drugu dozu, dobiće potvrdu lekara da su uspešno revakcinisani.

On je kazao da postoji veliko interesovanje Nišlija za dobijanje prve doze vakcine.

“Očekujemo da nam u toku ove nedelje stignu i neke druge vakcine, poput Fajzerove i Sputnjik”, izjavio je Jerkan.

Prema njegovim rečima, epidemiloška situacija u Nišu i dalje je ozbiljna i lekarima u kovid ambulantama dnevno se zbog prvog pregleda javi 150 do 160 pacijenata, a od njih 60 do 70 je pozitivno na korona virus.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ne zove se revakcinacija vec druga doza, ali kad su pojedini nepismeni. Jos se prica da je ovaj penzioner dobio dozvolu da radi kao direktor joa dve godine a nigde zvanicno te odluke nema. Kao da je u zemlju propala a od javnog je znacaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com