Kultura

ZA MIKU I MINJU: Koncertom i filmom Aleksinčani će ARHIVIRATI EMOCIJE

Na ovogodišnjem Aleksinačkom letnjem festivalu koji uveliko traje, svoje veče imaće i legendarna niška grupa Lutajuća srca. Preostali članovi grupe Spomenka Đokić i Vladimir Crnomarković, prirediće koncert kao sećanje na nedavno preminule osnivače grupe Minju Markovića i Miroljuba Jovanovića-Miku a nakon svirke biće emitovan film “Lutajuća srca – arhiv emocija” producenta Olivera Paunovića.

Ova tradicionalna manifestacija u Aleksincu ponudiće ove godine više desetina kulturnih događaja za decu i starije, a svako će pronaći nešto za sebe.

Programi u okviru ALEF-a trajaće do 17. jula i uglavnom će scene biti na otvorenom prostoru, a u slučaju lošeg vremena najavljeni program biće održavan u Velikoj sali Doma kulture.

Prvi put u okviru ALEF-a pojedini kulturni događaji biće održani i na selu.

U dvorištu Zavičajnog muzeja u sredu 23. juna u 20 sati, dobro poznati hitovi legendarne grupe setiće Aleksinčane na neka davna vremena, kada su bivši članovi grupe Mika i Minja stvarali hitove za sva vremena.

Oliver Paunović, Mika Tambura, Spomenka Đokić i Vladimir Crnomarković

“Ovo će biti prvi koncert Lutajućih srca nakon smrti dve niške legende Miroljuba Jovanovića i Minje Marković, osnivača grupe. Jedva čekam da ponovo čujem njihove pesme, jer jedino na taj način možemo da ih sačuvamo od zaborava. Svi ti hitovi, njihove karijere, naši životi koji su obojeni tim notama, sve to stane u decenije ljubavi prema muzici, njihovoj koji su je stvarali i našoj prema njihovom stvaralaštvu. Puno nam svima Mika nedostaje a koncertom i filmom još jednom ćemo da se podsetimo njegovog vedrog duha i neiscrpne pozitivne energije, koju je tako nesebično delio”, rekao je Paunović.

Aleksinački letnji festival (ALEF) tradicionalno organizuje Centar za kulturu i umetnost Aleksinac, a generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Aleksinac.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com