Društvo

Za master studije 1.011 budžetskih mesta

Univerzitet u Nišu je objavljio zajednički konkurs za upis studenata u prvu godinu master akademskih studija za školsku 2018/2019. godinu. Prvi konkursni rok je počeo 1. i trajaće do 26. oktobra. Za nepopunjena mesta u prvom upisnom roku, fakulteti će na oglasnim tablama i svojim internet stranicama objaviti obaveštenje o drugom upisnom roku koji će biti organizovan od 29. oktobra do 15. novembra.

Ove godine na master studije fakulteta Univerziteta u Nišu moći će da se upiše 1.011 studenata na budžetu i 1.352 kandidata koji će studije platiti. Ukupan broj mesta na master studijama na 13 fakulteta Univerziteta u Nišu je 2.363.

Naveći broj budžetskih studenata na master studije upisaće Elektronksi fakultet, čak 270, dok će Mašinski fakultet upisati 150 kandidata, po 18 na pet studijska programa i 60 na studijskom programu inženjerski menadžment. Prirodno-matematički fakultet će na master studije na svim studijskim programima upisati ukupno 160 studenata, dok Filozofskom fakultetu odobreno 100 budžetskih mesta za master studije na 12 departmana. Građevinsko-arhitektonski fakultet upisaće 64 kandidata na master studije na studijskom programu za građevinarstvo.

Ostalim fakultetima je odobreno nešto manje mesta za ddrugi stepen studija, pa će tako Ekonomski fakultet moći da upiše 40 kandidata, Pedagoški fakultet u Vranju, takođe 40 kandidata, a Pravni 35, 25 na programu master pravnik i 10 na programu master pravnik unutrašnjih poslova.

Na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu biće mesta za 32 kandidata na master studijama, na Fakultetu taštite na radu 65 mesta, a Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja upisaće 25 studenata na master studije za klasično studiranje.

Fakultet umetnosti upisaće 30 studenata na budžetu na master studije.
Za razliku od budžetskih studenata čiji broj odobrava Vlada Republike Srbije, o broju samofinansirajućih studenata odlučuju fakulteti sami.

Školarina za samofinansirajuće studente se kreće od 45.000 na nekim studijskim proframima Mašinskog fakulteta do 120.000 dinara na Fakultetu umetnosti. Na ostalim fakultetima je školarina od 54.000, preko 70, do 100.000 dinara. Zanimljivo je da studenti mogu da sklope ugovore sa fakultetima i troškove školovanja plate na više mesečnih rata, a na nekim od fakulteta to ječak i 10 mesečnih rata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com