Hronika

Za Malčanskim berberinom traga se u Malči

Potraga za Ninoslavom Jovanovićem koji je osumnjičen da je 20. decembra oteo dvanaestogodišnju Moniku Karimanović od jutros se odvija na području njegovog rodnog sela Malče.

Veliki broj pripadnika Žandarmerije i policajaca i juče je pretraživao to selo udaljeno deset kilometra od Niša, ali i susedna sela Jasenovik, Oreovac i Pasjaču, u kojoj je pre dva dana devojčica pronađena.

Prema rečima direktora policije Vladimira Rebića za Malčanskim berberinom traga više od 500 pripadnika MUP-a i njihov broj se neće smanjivati dok odmitačar ne bude pronađen.

Foto: B. Lj.

U kliničkom centru u Nišu su rekli da se Monika polako oporavlja i da je njeno stanje je sve bolje i bolje.

Sa devojčicom radi tim psihologa i ona će do daljeg ostati na bolničkom lečenju. Od srede uveče, od kada je Monika zbrinuta na odeljenju Klinike za dečju hirurgiju, policija dežura ispred ulaza u tu zdravstvenu ustanovu, zbog bojazni da bi neka novinarska ekipa pokušala da dođe do devojčice.

Ministarstvo zdravlja je najavilo da će proveriti ko je autor fotografije na kojoj se vidi mala Monika u vozilu Hitne pomoći.

Rečeno je da će biti primenjene sankcije, ukoliko se ustanovi da je autor fotografije neko od zaposlenih u zdravstvenoj ustnovi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Takođe je potrebno pozvati na odgovornost one koji su objavili da se Monika nalazi kod ginekologa i da je utvrđeno da nije seksulno zlostavljana,te da su na trenu pronađene njene gaćice i sl. Ovo je nečuveno. Konačno..potrebno je stati na put neprofesionalizmu sedme sile,mislim na pojedince,koji očigledno ne razmišljaju kao školovani profesionalci. Građani su gosinama unazad zgroženi monopolom konstruisanih priča i neproverenih informacija o porodicama,žrtvama i kriminalcima i nabeđenim kriminalcima koje plasiraju pojedini mediji uz saglasnost nerposvećenih i neobrazovanih urednika. Jedini pravi profesionalizam može se videti samou okviru zidina državne televizije.

  2. Zašto ćuti sada udruženje novinara,nevladine organizacije,tužilaštvo?Zašto se u ovoj državi pominje samo politička cenzura medija a ne govori o odgovornosti?Zašto je ova priča o otetom detetu izmaštala tiraže novinara i uredničkih kuća? Da li mediji znaju koji je njihov osnovni zdatak i smisao postojanja? Očigledno da je u ovoj Državi potrebno da se mnogo što-šta menja kako bi ona mogla da funkcioniše kao Država građana Republike Srbije. Velika većina gađana misli isto što i ja ali očigledno da ne žele da im se desi da moraju da dižu ruke od neupućenog i neobrazovanog sveta koji je došao na površinu i može da radi i piše šta hoće i kako hoće.Očigledno,potrebno je doneti još mnogo zakona koji mi ukrotili samovlašće i pohlepnost zarad svojih interesa.

  3. E to mi se svidja. Takodje sam se pitao ko je napravio sliku i da li je to bio dozvoljeno jer ne bi trebalo i jer je jasno da sada novinari nemaju pristup njoj. Nadam se da ce ministartstvo naci tog zlikovca ko je uspeo da iskoristi ovu situaciju za slikanje, velika sramota. Ljudi moraju da postanu svesni toga sta znaci neovlasnjeno fotografisanje, plasiranje fotografija u javnost i narusavanje privatnost, a posebno u ovoj situaciji. Gnusam se.

  4. Mislim da bi trebalo da provere celu okolinu Nisa, kad je vec vidjen u Duvanistu i napao dve devojcice trebali su odma da reaguju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com