Društvo

Za lepšu i čistiju Nišavu

JVP „Srbijavode“ i Grad Niš organizuju veliku akciju čišćenja priobalja Nišave. Podršku akciji pružiće JKP „Naissus“, JKP „Mediana“, PD „CD HIS“ i „Erozija“.

Povodom Međunarodnog dana voda, akcija će trajati dva dana, 23. i 24. marta, sa ciljem da se zajedničkim snagama očisti reka Nišava, odnosno njeno priobalje.

„Srbijavode“ i Niš dobile su nekolicinu prijava od građana da je korito reke Nišave, kroz grad, prepuno smeća.

“Zato smo održali konstruktivni sastanak na kom smo dogovorili zajedničku akciju koju će sprovoditi JVP „Srbijavode“ zajedno sa gradom Nišom i sa JKP „Medijana“, rekao je generalni direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović.

Ova akcija trebalo i da pošalje poruku građanima Niša da je Nišava njihova i da o njoj prevashodno oni treba da brinu. 

„Ekologija je ono što nas čeka i ovo je samo prvi korak, da očistimo priobalje, edukujemo naše građane i ovim putem ih pozivamo da nas prate, da budu zajedno sa nama 23. i 24. marta. Svetski dan voda se obeležava 22.marta i ova akcija će biti posvećena tom danu i biti pokazatelj da Srbija počinje da vodi svoju ekološku bitku na pravi način i da rešava probleme koje imamo na našim rekama“, kaže Puzović.

Direktor JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović rekao je na sastanku da se uzajamnom saradnjom između grada i republičkih organa mogu uspešno realizovati akcije koje će doprineti da Niš bude lepši.

„U saradnji sa JVP „Srbijavode“ i svim preduzećima koji su njihovi bliski saradnici, oformili smo jednu radnu grupu koja će obići teren u narednim danima, dati jasniju sliku kojom dinamikom bi trebalo izvoditi radove na uređenju rečnog korita i samih obala. Na zadovoljstvo naših Nišlija, znamo da se bliži letnji period kada puno naših sugrađana voli da šeta obalama Nišave i sada je pravo vreme da se obale Nišave srede, da se uredi na onaj način koji će biti prijatan za šetnju“, rekao je Pavlović.

Sa sastanka su pozvali Nišlije da se pridruže ovoj akciji i daju svoj doprinos lepšem izgledu Nišave ali i samog grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Obala Morave u Mramor je deponija koja se sve vise siri!Strana prema Nisu se svakodnevno zasipa od strane gradjana iz Novog Sela,koji su na Kosovo navikli da rade sta hoce,i kako hoce.Sledeci put slikam i saljem nadleznoj sluzbi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com