Društvo

Za lakše školovanje i zapošljavanje

Osmoro studenata sa 11 fakulteta Univerziteta u Nišu i isto toliko srednjoškolaca dobili su studentske stipendije i nagrade Komisije Sveta Petka, koje su im svečano uručene u Gradskoj opštini Medijana.

Nagrade je uručio predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, naglasivši da država Srbija, a saglasno tome i Grad Niš i opština čine sve, da mladima olakšaju školovanje i obezbede uslove za brže zapošljavanje.

“Moramo da priznamo da je svoja država, ipak samo svoja, koliko god izgledalo da su uslovi za rad i život bolji u nekoj drugoj zemlji. Gradska opština Medijana obezbeđivanjem stipendija i nagrada najboljima pokazuje brigu za nove generacije, uz niz manifestacija namenjenim mladima, učenicima, studetnima. Čestitam vam i pozivam da ostanete u svojoj zemlji, jer neki kadrovi postaju deficitarni pa će posla sigurno biti”, rekao je Kocić, i dodao da je visina stipendije 11.500 dinara i da se dobija 12 meseci, a nagrada za talente ove godine 25.000 dinara.

Stipendije najveće niške opštine ove godine su dobili: Maša Nešić, Milena Simić, Kristina Dinčić, Vladana Vujisić, Helena Milošević, Antonina Mihajlović, Dejana Gojković i Lazar Radenković, a učeničku nagradu Bogdan i Novak Stanojević, Božidar Mitić, Darko Anđelković, Jovan Arizanović, Petar Stojiljković, Veljko Đurić i Luka Nikolić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com