Ekonomija

Za izgradnju Akva parka niko nije zainteresovan?

Na javni poziv grada Niša za investitora za izgradnju akva parka na Loznom kalemu niko se nije javio, a prema rečima načelnika KLER-a Milana Ranđelovića nadležni u gradu bi narednih meseci morati da preispitaju planove za ovo zemljište i ovaj projekat.

“Meni je žao što je to tako. Prosto, ponuda koju je grad dao sa mogućnošću da se prosto za dinar dobije zemljište površine 5,5 hektara je nešto najviše što grad može da ponudi. Sada kada znamo da nije bilo zainteresovanih ni pod tim uslovima prosto mora da se preispita i potreba i eventualni način realizacije tog projekta na teritoriji grada. Ja ne mogu da kažem u ovom momentu da li će Akva parka biti, postoji mogućnost, u javnosti potreba za njim postoji, ali je objektivno pitanje, obzirom da nije bilo privatnih investitora, da li postoji ekonomska opravdanost formiranja jednog takvog Akva parka u Nišu. Narednih meseci grad Niš će morati na jednom širem forumu da donese odluku šta će sa tim projektom u narednom periodu raditi”, kaže Milan Ranđelović, direktor KLER-a.

U Oglasu grada Niša, Gradske uprave grada Niša, Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove, navodi se da su obaveze investitora da u roku 3 godine od dana overe ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta, izgradi sportsko-rekreativni centar – Akvapark, tako da bruto izgrađena površina budućih izgrađenih objekta iznosi minimalno 9.341 kvadrata. Da u istom roku u izgrađenom sportsko-rekreativnom centru – Akvaparku zaposli najmanje 40 radnika na neodređeno vreme, sa punim radnim vremenom, da broj zaposlenih održi u periodu od 5 godina od dana postizanja pune zaposlenosti, a da tokom letnje sezone broj zaposlenih na određeno vreme dostigne minimum 80 zaposlenih radnika, te ukupan broj tokom letnjih meseci bude minimum 120 radnika.

Obaveza investitora bila je i da izvrši ulaganja u osnovna sredstva najmanje 9. miliona evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com