Društvo

Za izgradnju akva parka kod Niša biće izdvojeno 2,4 milijarde dinara iz budžeta Grada

Tender za izvođača prve faze radova na akva-parku koji bi trebalo da se gradi nadomak Niša, tačnije kod Niške Banje je u toku. Ukoliko se do 26. oktobra neka firma prijavi na tender za izradu dokumentacije  u naredne tri godine Grad Niš, ali i ceo jug Srbije dobiće kompletno opremljen kupališni kompleks.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da bi ova investicija trebalo da pomogne razvoju Niške Banje, ali i opstanku Sportskog centra “Čair” gde su plate trenutno minimalne.

Akva-park bi trebalo da se prostire na 5,4 hektara, a gradiće se iz budžeta Grada Niša. Prema planu, u naredne 3 godine, trebalo bi da se za njegovu izgradnju izdvoji više od 2 milijarde dinara.

Krajnji rok za potencijalne izvođače je do 26. oktobra.

Akva-park će gradu donositi najviše finansijske dobiti od svih predviđenih kapitalnih projekata jer će deo kompleksa raditi čak i tokom zime, kaže Sotirovski.

“Ne samo zbog Niša, nego pre svega zbog Niške Banje. Niškoj Banji treba sadržaj koji može da je vrati na staru slavu jedne od najposećenijih banja u Srbiji. Mislimo da Niš zaslužuje tako veliki objekat, a tako ćemo pomoći našem Sportskom centru “Čair” da opstane, jer su oni sa platama na minimalcu “, kazala je Sotirovski.

Kada ga imaju manja mesta u okruženju i neki veliki gradovi u susednim zemljama, zašto da nemamo i mi, završila je Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com