Društvo

Za dve godine otvorena dva vrtića. Najavljena još dva nova

U prošloj godini u Nišu otvorena su dva dva vrtića, u naseljima Brzi Brod i 9. Maj, pohvalile su se gradske vlasti ističući da su povsvećeni obrazovanju i brizi za predškolsku decu. Najavljuju da nastavljaju da grade u opštini Pantelej i Crveni krst i da rekonstruišu MК “Božidar Adžija” u centralnoj GO Medijana.

 

„Grad Niš je u poslednje dve godine, prepoznajući značaj najmlađe kategorije stanovništva, izgradio dva nova vrtića. Jedan u naselju 9. maj i drugi u naselju Brzi Brod. Time smo povećali obuhvat dece u predškolskom sistemu za oko 500, ali tu nismo stali kad je reč o brizi i interesu za ovu kategoriju. U protekle dve godine izdvajali smo značajna sredstva kako bismo subvencionisali boravak dece u vrtićima u visini od 80 odsto od ekonomske cene, nezavisno od toga da li deca borave u državnom ili privatnom vrtiću. Radi se o sumi koja prelazi 14 hiljada dinara, koju subvencioniše Grad a ostatak, oko 4 hiljade dinara je na teret roditelja“, poručila je gradska većnica za obrazovanje Marija Ranđelović.

Foto: Grad Niš

Najavljuje i izgradnju novih vrtića, ali i rekonstrukciju uz pomoć fondacije „Novak Đoković“. Rekonstrukcija tog vrtića bi trebalo da počne za par nedelja.

„Započeli smo izgradnju dva nova vrtića, jedan u opštini Pantelej, koja ima najveći prirodni priraštaj i jedan u selu Trupale, koje je veliko selo. Time pokazujemo da jednako brinemo o deci koja se nalaze u urbanom delu grada i o deci koja žive u prigradskim i seoskim sredinama“, dodala je.

Ona je pohvalila saradnju Grada sa mnogim pravnim i fizičkim licima u namerama da pomognu roditeljima sa decom, time što će rekonstruisati i graditi nove objekte.

Iz Grada navode da je smanjena lista čekanja. Takođe, Grad će inicirati da svako dete besplatno na teret Grada uči engleski jezik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com