Sport

Za dva dana niški karatista Andrija osvojio dve zlatne medalje

Dvadesetpetogodišnji Nišlija Andrija Stanković, karatista iz Karate kluba Elid, je ovog vikenda pomerio granice izdržljivosti i samo za dva dana na dva turnira u Banja Luci i Beogradu osvojio dve zlatne medalje i dva pehara. Tek sada, kaže ovaj mladi Nišlija, oseća umor, ali u trenutku kada se našao u borilačkoj areni sa protivnicima razmišljao je samo o tome kako da nemoguće učini mogućim.

“Dugo sam se sa trenerom dvoumio da li da se takmičim na oba turnira ili da izaberem onaj koji mi je važniji”, kaže Andrija.

Onda je presekao i prijavio se i za turnir u Banja Luci, 7. Grawe energia cup, koji je održan 2. novembra, a potom i za Trofej Beograda koji se održavao 3. novembra.

U Banja Luci se u kategoriji seniora i katama borio u konkurenciji od preko  1.100 takmičara iz 10 zemalja.

“Osvojio sam prvo mesto, zlatnu medalju i pehar, a pravo sam sa borbenog polja otrčao do autobuske stanice i krenuo put Beograda na drugi turnir koji mi je bio jako važan. I u Beogradu je konkurencija bila više nego ozbiljna, 1000 takmičara iz 10 zemalja i svako od njih je došao po medalju. Mada sam bio na rubu fizičke izdržljivosti uspeo sam da dođem do finala i u finalu se sretnem sa aktuelnim državnim prvakom Stefanom Suvajčevićem koga nisam uspeo da pobedim unazad dve godine”, kaže Andrija.

To se dogodilo sada. Andrija je bio bolji od Stefana sa kojim je van borbenog polja odličan prijatelj, druže se, razmenjuju iskustva.

“Pobeda je bila tesna, ali ne mogu da opišem taj trenutak kada sam shvatio da sam uspeo posle dve godine da ga pobedim. Neobičan osećaj me je ispunio celog”, dodaje Andrija.

Pred Andijom je novi izazov. Za samo dve nedelje očekuje ga Otvoreno prvenstvo u karateu u Ljubljani. Prupreme su već počele, a rezultati će se tek videti. Andrija veruje da će se posle Ljubljane broj medalja čiji je vlasnik povećati. Za 15 godina takmičenja ima ih preko 200, ali su mu ove osvojene u seniorskoj konkurenciji najdraže.

Ovaj mladi Nišlija koji je završio Fakultet zaštite na radu, zaštita životne sredine, ima planove i za budućnost. Nada se da će dobiti posao u struci, ali se neće rastati ni od karatea.

“Neki moji planovi su da se oprostim od takmičenja i posvetim trenerskom pozivu”, kaže Andrija.

Može jer ima šta i da kaže i da pokaže mladima u ovom sportu koji tek započinju svoje takmičarske karijere.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com