Obrazovanje

Za drugi upisni rok najviše mesta ostalo na Pedagoškom, Elektronskom i Fakultetu zaštite na radu

Drugi konkursni rok na fakultetima Univerziteta u Nišu počeo je prijavom kadnidata za polaganje prijemnih ispita i trajaće do 16. septembra. Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita je trajalo od  2. do 4. septembra, a polaganje prijemnih ispita biće organizovano 8, 9. i 10. septembra, prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi.

Na fakultetima Univerziteta u Nišu, za drugi upisni rok, ostalo je ukupno 1.879 mesta, od toga 620 za studente koji se finansiraju iz budžeta, 66 mesta za studente koji se upisuju po progamu afirmativnih mera i 1.193 mesta za samofinansirajuće studente.

Upis kandidata mora biti završen do 16. septembra, kažu na Univerzitetu u Nišu.

Fakulteti dostavljaju Univerzitetu Izveštaj o broju upisanih studenata po studijskim programima i broju slobodnih mesta, Izveštaj o broju upisanih studenata u okviru sprovođenja afirmativnih mera i Konačne rang-liste po studijskim programima, najkasnije do 18. septembra do 12 časova.

Datume polaganja prijemnih ispita, objavljivanja preliminarne rang-liste, termina žalbe, konačne rang-liste i upisa kandidata odrediće svaka visokoškolska ustanova u okviru gore pomenutih termina.

Nakon prvog upisnog roka u junu najviše je mesta ostalo na Pedagoškom fakulteu u Vranju koji pripada Univerzitetu u Nišu, čak 60 budžetskih i 170 samofinansirajućih što je ukupno 230 mesta. Na Elektronskom fakultetu je ostalo 75 budžetskih i 51 mesto za samofinansirajuće studente, a fakultet na osnovu toga može da upiše još 126 brucoša. Na Fakultetu zaštite na radu ostalo je  113 budžetskih mesta i 155 samofinansirajućih, ukupno 268 mesta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com