Ekonomija

Za desetak dana biće završeni radovi na obnovi auto-puta kod isključenja za Merošinu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obišla je zajedno sa načelnicom Nišavskog okruga Draganom Sotirovski i direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom radove na rehabilitaciji auto-puta na deonici Niš-Merošina, i tom prilikom rekla da se godišnje izdvaja više od 160 miliona evra za održavanje i rehabilitaciju puteva u Srbiji.

Ona je dodala da će za desetak dana biti završeni radovi na obnovi auto-puta kod isključenja za Merošinu.

Mihajlovićeva je rekla da je za ovu godinu planirana rehabilitacija 191 km auto-puta i da je do sada završeno 140 km.

“Saobraćaj jeste smanjen, kao i prihodi „Puteva Srbije“, ali mi moramo da vodimo računa o svojim putevima i da se spremamo za sve naredne godine. Nema dela Srbije u kom se ne radi. Rade se i veliki projekti, sva gradilišta su otvorena i to je važno za naš privredni rast”, rekla je ona.

Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, rekla je da nema lepše poruke, nego kada nam država pokazuje da smo svi jako važni, i da bez obzira na to u kom delu Srbije živimo, pomoć je tu.

„Nema lepše poruke države nego kada vam pomaže ulažući u infrastrukturu, jer time dokazuje da smo joj podjednako važni i da pomoć možemo da očekujemo i u svim drugim važnim oblastima života. Kada imate dobre puteve možete se nadati i bržem razvoju kraja“, istakla je načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, dočekavši potpredsednicu Mihajlović.

Foto: Nišavski upravni okrug

“Ova rehabilitacija auto-puta je važna jer vodi dalje ka jugu, a pospešiće i turizam u ovom kraju. Radujemo se takođe gradnji auto-puta od Niša do Merdara, jer je to značajno za dalji razvoj svih gradova i opština u ovom delu Srbije”, rekla je ona.

Načelnica Sotirovski je u susretu sa ministarkom istakla važnost isključenja sa Koridora 10 kod Niške Banje, kao i izgradnje kraćeg puta od auto-puta ka Sokobanji.

Zoran Drobnjak  je  dodao da se trenutno rehabilituje deonica duga 5,6 km i da će radovi biti gotovi za desetak dana, a radi se i deonica od Ražnja do Aleksinca duga 23 kilometara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com