Društvo

Za čuvanje pasa u dvorištu zgrade neophodna saglasnost stanara

Ukoliko živite u kući, a želite da čuvate ljubimca, propisi kažu da morate imati ograđeno dvorište i u njemu boks, koji je od komšijskog dvorišta udaljen bar 2 metra. Ovo je samo jedno od pravila koje morate poštovati, upozoravaju u Komunalnoj inspekciji.

Mnogi će se složiti da je divno čuvati pse i da su oni najbolji čovekovi prijatelji. Ipak, kao što iz udruženja za zaštitu životinja svakodnevno upozoravaju, psi nisu igračke i vlasnici se moraju ponašati odgovorno.

“Psi moraju biti i čipovani i vakcinisani. Dozvoljeno čuvanje najviše dva psa, a u zavisnosti da li je stan ili kuća – postoje različiti uslovi“, navodi Velizar Pešić, komunalni inspektor u GO Palilula.

Odgovornost vlasnika ne treba da bude samo prema ljubimcima, već i prema  komšijama.

“Pored ograđenog boksa, i sanitarni uslovi moraju biti zadovoljeni. Tako, na primer, vlasnici pasa moraju obezbediti odvod za nečistoću koja se stvara. Čuvanje pasa u dvorištima stambenih zgrada nije dozvoljeno, a ako se komšije i dogovore, mora postojati njihova napismena saglasnost“, dodaje Pešić.

Komunalnoj inspekciji opštine Palilula najčešće pritužbe dobija na račun glasnog laveža pasa. Pešić objašnjava da nijednom odredbom, niti zakonom, nije predviđeno reagovanje u ovim slučajevima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com