Društvo

Za Časni krst pliva 19 Nišlija. Najstariji ima 74 godine

U Nišu će se, na Bogojavljenje, 19. januara po 15. put za Časni krst boriti 19 plivača, najavili su iz Gradske opštine Medijana. Ova tradicionalna manifestacija održaće se  na otvorenom bazenu SC Čair u Nišu.

 

“Učestvuje 19 plivača, od kojih najstariji prijavljeni kandidat ima 74 godine, najmlađi 19. Za ovo takmičenje prijavila su se 23 kandidata, a pravo da učestvuju imaće oni koji dobiju zdravstvenu potvrdu o psiho-fizičkoj spremnosti”, kažu u GO Medijana.

Najveća niška opština tradicionalnu manifestaciju organizuje 15. put, ove godine u saradnji sa Niškom eparhijom, Sportskim centrom Čair, i drugim ustanovama i institucijama. Pobednik plivanja dobija novčanu nagradu od 30 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak. Za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade.

Tradicionalna manifestacija koja svake godine privlači veliku pažnju javnosti, ove godine održava se bez prisustva publike i svečanih strojeva, uz poštovanje epidemioloških mera usled kovida 19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com