Društvo

Za borce 18 besplatnih parking mesta u Nišu

U Ulici Ive Lole Ribara danas je obeleženo prvo od 18 parking mesta koje će besplatno moći da koriste članovi boračkih udruženja.

Jelena Nešić iz Javno komunalnog preduzeća „Parking servis“ kazala je da će parking mesta biti vidno obeležena, vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, a na tablama će pisati da mogu da ih koriste samo borci koji od svojih udruženja dobiju nalepnice.

„U crvenoj zoni imaće sat vremena besplatnog parkiranja, a u zelenoj zoni dva sata i to preko celog dana“, izjavila je Nešić.

Ona je kazala da na mestima koja su obeležena za borce nije dozvoljeno parkiranje vozilima bez nalepnice. Prema njenim rečima, Niš ima ukupno 3.800 parking mesta, a više do 100 mesta namenjeno je za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom.

„Od 7. maja od kada smo uveli bebi parking karte 70 ljudi dobilo je ove karte i mogućnost da tokom ove godine imaju 30 sati besplatnog parkiranja. Tu mogućnost imaju roditelje dece rođene ove godine“, kazala je Nešić.

Foto : Niške Vesti / B.Lj.

Ivan Krstić, koordinator boračkih udruženja grada Niša i veteran 63. padobranske brigade rekao je da je Niš prvi grad u Srbiji koji je izašao u susret zahtevu boraca da dobiju besplatna mesta za parkiranje.

Krstić je rekao da u Nišu ima zvanično evidentiranih 4.000 boraca, a na teritoriji grada još 3.000, dok svaki treći borac ima automobil.

Besplatna parking mesta borci će imati u Mačvanskoj ulici, Ulici Ive Lole Ribara, Zetskoj ulici, na Keju Kola srpskih sestara, u Prijezidnoj ulici, Obrenovićevoj ulici, na Keju Mike Paligorića, u Ulici Franca Romana i u Ulici Nade Tomić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

      1. Eh, naše , vaše… sve prolazi , a borci za slobodu treba da imaju svoje mesto u istoriji…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com