Društvo

Za bezbedniju Medijanu: Predavanje za osnovce na temu bezbednosti u saobraćaju

U prepunoj svečanoj sali Osnovne škole „Sveti Sava“ u Nišu održan je edukativni seminar iz oblasti bezbednosti u saobraćaju, u organizaciji Gradske opštine Medijana.

Predavač na seminaru bio je Milan Mitić iz Požarevca, promoter Agencije za bezbednost u saobraćaju, koji je pre par godina imao tragičnu sudbinu i umalo nije nastradao u saobraćajnoj nesreći, a koju je prouzrokovao nesavesnom vožnjom motocikla i konzumiranjem alkohola pre vožnje. On je kroz kratki dokumentarni film i priču, svoje iskustvo preneo učenicima sedmog i osmog razreda OŠ „Sveti Sava“, sa ciljem prevencije saobraćajnih nezgoda.

Foto: GO Medijana

Poštovanje propisa i kulturna svest o tome da ne ugrozimo svoj, ali ni tuđ život, svakako su preduslovi sigurnog i bezbednog kretanja, rekao je Mitić u razgovoru sa učenicima. Ovakva i slična predavanja od velike su važnosti za podizanje svesti o značaju pridržavanja mera bezbednosti, i mogu uticati na prevenciju saobraćajnih nezgoda.

Edukacije od malih nogu, uslov su pravilnog i bezbednog ponašanja u saobraćaju, u kojem učenici učestvuju kao pešaci, ali i u kasnijem dobu, kada postanu vozači, čulo se na ovom skupu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com