Društvo

Za akva-park naredne godine 960 miliona dinara, za terme 60 miliona

Nacrt odluke o izmeni Odluke o budžetu grada Niša za 2021. godinu koji će se uskoro naći pred odbornicima Skupštine grada sadrži i pregled planiranih kapitalnih izdataka budžetskih korisnika za tekuću godinu, sledeću i 2022. godinu, a njime su između ostalih predviđena i značajnija ulaganja u izgradnju avka-parka i “Termi Kulište” u Niškoj Banji.

Za izgradnju akva-parka u planu je da naredne godine bude izdvojeno iz gradskog budžeta 960 miliona dinara, a za izgradnju “Termi Kulište” bezmalo 60 miliona dinara.

Za rekonstrukciju vodovodnog sistema Ćurlina-Perutina-Belotinac planirano je u 2022. godini izdvajanje od 10 miliona dinara, a za izgradnju nedostajuće infrastrukture u naselju Ardija biće izdvojeno 316. miliona.

Za izgradnju nedostajuće inrastrukture na lokaciji “Ciganski ključ” na kojoj je planirana izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda iz budžeta grada naredne godine trebalo bi da bude izdvojeno bezmalo 115 miliona dinara.

Projekat “Gradovi u fokusu” u okviru kojeg će biti urađena “Virtuozna prezentacija višeslojnog kulturnog identiteta modernog Niša” biće finansiran sa 42 miliona dinara, a projekat “Smart & Safe City” sa kontrolnim centrom u Naučno-tehnološkom parku biće finansiran sa 71,8 miliona dinara.

Za izgradnju spoljne hidrantske mreže i sistema protivpožarne zaštite na arheološkom nalazištu “Medijana” biće u 2022. godini izdvojeno bezmalo 10 miliona dinara, a za poboljšanje turističke ponude “specijalnog interesa” bezmalo devet miliona.

Za uređenje fasada zgrada planirano je izdvajanje 70 miliona dinara, za izgradnju kanalizacione mreže na području grada 63,5 miliona dinara, a za izgradnju vodovodne mreže 102 miliona dinara.

Pregledom planiranih kapitalnih izdataka predvidjeno je da za izgradnju obdaništa u Bzom Brodu naredne godine bude izdvojeno 25 miliona dinara, za radove na vrtiću u Novom Selu 20 miliona dinara, a za završetak radova na hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Duvaništu 37 miliona dinara.

Pregledom planiranih kapitalnih izdataka nisu planirana izdvajanja za nastavak rekonstrukcije i dogradnje OŠ “Miroslav Antić”, nisu planirana sredstva za izgradnju priključaka gradskih objekata na toplovodnu mrežu i za izradu projekata za izgradnju Ekspo centra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com