Ekonomija

Za 90 socijalnih stanova u Nišu zainteresovano skoro 280 porodica

Na konkurs za prodaju 90 „socijalnih“ stanova u naselju Duvanište stigle su prijave skoro 280 porodica, odnosno za svaki stan ima više od troje zainteresovanih, izjavio je direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović.

Prema njegovim rečima, najveće interesovanje je za dvosobne stanove, kojih je i najviše u lamelama u Duvaništu – preko 50 odsto od ukupnog broja.

„Petočlana komisija krenula je da pregleda pristigle prijave i da ih boduje. Konačna rang lista kupaca trebalo bi da bude objavljena u prvim danima septembra“, izjavio je Stojanović.

Dodao je da će konkurs za zakup 19 gradskih stanova u lamelama u Duvaništu biti objavljen u toku avgusta kako bi se i vlasnici i zakupci u isto vreme uselili, formirali stambenu zajednicu i izabrali upravnika.

„Konkurs za zakup objavljujemo kasnije jer je za njegovu realizaciju potrebno manje vremena. Kupcima stanova, nakon objavljivanja konačne rang liste, potrebno je mesec do dva dana da bi dobili bankarski kredit, dok se zakupci po završetku konkursa odmah useljavaju“, objasnio je Stojanović.

Podsetio je da će kupci stanova u tri lamele u Duvaništu kvadrat plaćati 830,50 evra s uračunatim porezom na dodatu vrednost. Od 90 stanova čija je prodaja oglašena, 50 je dvosobnih, 24 dvoiposobna i 11 trosobnih.

Za kupovinu stana mogli su da se prijave gradjani koji duže od godine imaju prebivalište na području grada Niša i nemaju rešeno stambeno pitanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ako pišete o nečemu makar se informišite, ima po konkursu 40 dvosobnih, 24 dvoiposobnih i 11 trosobnih, preliminarna rang lista može da izađe početkom Avgusta.

    1. Ja видим да има 50 двособних,значи да је 10 већ стављено на посебно место.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button