Društvo

Za 67 projekta 60 miliona dinara

U oblasti društveno odgovornog polsovanja u grad Niš je kompanija NIS do sada uložila blizu 60 miliona dinara realizujući 67 projekata, rečeno je na jučerašnjem obeležavanju jubileja saradnja ove kompanije i grada Niša.

„Park znanja“, rekonstrukcija kabineta za ruski jezik u Gimnaziji „Svetozar Marković“, sanacija Pozorišta lutaka, rekonstrukcija i uređenje Dečije biblioteke „Stevan Sremac“, opremanje novoizgrađenog hemato-onkološkog odeljenja neophodnim medicinskim aparatima, samo su neki od projekata koju su doprineli kvalittenijem funkcionisanju lokalne zajednice.

„Za realizaciju tih projekata uloženo je 59,8 miliona dinara“, kazala je Marija Halar. „Niš je, pored ovoga, jedan od naših strateških gradova jer tu imamo više od 11 benzinskih stanica i zaposlili smo više od 270 ljudi, imamo veliki korporativni centar i skladište odakle vršimo otpremu u sve gradove južne Srbije, a ono što sigurno želimo je da još više ulažemo u ovu zajednicu. Od vas očekujemo da nam kažete gde još možemo da ulažemo i kako još možemo da vam pomognemo“.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je naglasio mu je drago da je ova kompanija u Nišu prepoznao partnera sa kojim mogu da grade zajedničku budućnost.

„Pomogli su mnogim ustanovama i olakšali im rad, bili su prisutni i u obrazovanju, kulturi i sportu. I ove godine, i narednih godina imaćemo dovoljno prostora da ponudimo projekte za koje verujemo da će naći podršku u vašoj kompaniji i da će i to biti dobro za zajednicu u kojoj živimo i radimo“, istako je gradonačelnik Darko Bulatović.

Marjan Mišić, direktor Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu kaže da su, zahvaljujući ovomprogramu, u školi realizovana dva izizetno značajna projekta.

Marjan Mišić, direktor Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu

„Projekat „Putujuća laboratorija“ je realizovan 2015.godine, a 2016. godine i projekat „ Pametna učionica ruskog jezika“. Jedan projekat sa ticao popularizacije nauke, a drugi je imao za cilj da popularizuje ruski jezik i vrati ga u škole. Nadam se da ćemo i dalje sarađivati sa NIS-om, budući da su sredstva koja su uložena u ove projekte bila velika i omogućila nam da projektima ostvarimo ciljeve koje smo postavili“, ističe Marjan Mišić.

Svečanom obeležavanju jubileja saradnje prisustvovali su gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima, Marija Haler, direktor departmana za marketing NIS-a, predstavnici i nosioci projekta „Zajednici zajedno“, kao i mnogobrojne zvanice.

Obeležavanje jubileja je bio pravi trenutak da se svi podsete koliko je i šta urađeno u Nišu u okviru ovog programa, ali i da se učvrste veze za dalju saradnju, jer, kako je gradonačelnik Niša Darko Bulatović naglasio „ovaj program nije samo finansijska pomoć, već i način da se steknu nova prijateljstva“.

Svečanost je održana u Oficirskom domu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com