Obrazovanje

Za 250 mesta namenjenih brucošima prijavilo se 360 kandidata

U studentskim domovima u Nišu u toku je konkurs za prijem studenata u domove starijih godina. Konkurs za brucoše je završen 16. septembra, a konačne rang liste biće objavljene 24. Prema rečima Nataše Nikolić, predsednika Komisije za sprovođenje Konkursa i ove godine je bilo više prijavljenih brucoša od mesta koja su im u domu ponuđena, pa je za 250 mesta konkurisalo 360 srvšenih srednjoškolaca koji su upisali fakultete.

Konkurs za studente starijih godina počeo je 16. septembra i završava se 31. oktobra kada se okončaju svi ispitni rokovi na fakultetima Univerziteta u Nišu. Dokumentacija se podnosi u Studentskom domu kod Tehničkih fakluteta.

‘’Do sada se dokumentacija podnosila u paviljonu kod Pravnog fakulteta, a ove godine smo odlučili, zbog epidemiološke situacije, da studenti dokunetaciju predaju u paviljonu kod Tehničkih fakultata. Za njih je obezbeđen i poseban ulaz sa svim merama zaštite od korona virusa, a osnovni razlog za to je bio sprečavanje kontakta sa studentima koji su već u domu zbog ispita koji su u toku’’- objašnjava Nataša Nikolić.

Ukupan kapacitet Studentskog doma u Nišu  je 958 mesta.

‘’Od ukupnog broja mesta u paviljonima 10 mesta je predviđeno za studente iz Rusije koji su stipendisti Vlade i dva lektora kao studente CEPUS programa. Osim toga 250 mesta je predviđeno za brucoše, a sva preostala mesta su predviđena za studente starijih godina’’- kaže Nataša Nikolić.

Cene smeštaja se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu. Cena smeštaja u domovima kod Medicinskog i Tehničkih fakulteta je 1860, dok je kod Pravnog fakulteta 1460 dinara

Što se tiče epidemioloških mera u domovima se sprovode još od marta meseca. Redovno se vrši dezinfekcija, studenti su u obavezi da nose zaštitne maske u zajedničkim prostorijama, drže distancu i meri im se temperatura pri ulasku.

Trenutno nema zaraženih studenata u niškim domovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com