Društvo

Za 15 dana hiljadu turista koristilo panoramski autobus

U prvih 15 dana, od  sredine jula kada  je počeo da saobraća, Niš je iz panoramskog autobusa razgledalo oko 1.000 ljudi. Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš kaže da je to pokazalo opravdanost uvođenja ovog autobusa koji turistima iz drugih zemalja i gradova, ali i samim Nišlijama omogućava da upoznaju grad i kulturno istorijske spomenike iz sasvim druge peraspektive.

“U prilog opravdanosti ovog autobusa ide i podatak da je za mesec dana otkazana samo jedna vožnja zbog vremenskih neprilika”, kaže Uroš Parlić. “Čak i u danima kada su bile tropske vrućine imali smo dovoljan broj putnika da se vožnja realizuje”.

Panoramski autobus polazi sa stajališta iz Narodnog pozorišta koje je sada vidno i obeleženo. Planirana su tri polaska dnevno, od 11, 13 i 17 sati. Vožnja i razgledanje Niša i Niške Banje traje 80 minuta.

“Ova turistička usluga je odlično primljena i od turista koji dolaze iz drugih gradova, ali i od samih Nišlija”, kaže Parlić. “Ljudi iz Niša mogu da koriste i besplatno vožnju panoramskim autobusom ukoliko svrate do nekog od punktova TON-a i prijave se. Za to im je potreban samo dokument kojim potvrđuju da su Nišlije. Besplatnu vožnju mogu da dobiju i student uz indeks koji je dokaz da studiraju na nekom od fakulteta u gradu.Našim sugrađinama je namenjen polazak u 13 sati”.

Foto: V. P.

“Cene vožnje su iste kao i za turiste, 400 dinara za odrasle i 250  za decu do 12 godina. Grad subvencioniše besplatnu vožnju u 13 sati”, kaže Parlić.

Tokom 80 minuta vožnje turisti za sada na engleskom jeziku mogu da se upoznaju sa istorijom carskog grada, grada cara Konstantina.

“Za sada imamo snimak o istoriji Niša samo na engleksom jeziku, ali polaniramo da turistima ponudimo upoznavanje grada i njegovih istorijskih spomenika i spomenika kulture na još nekoliko jezika”, dodaje director TON-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com