Promo vesti

„Yumis“ krenuo sa proizvodnjom slatkiša

Prehrambena industrija „Yumis“ iz Niša završiće ovu godinu sa rastom proizvodnje i prodaje od 11,5 odsto i izvozom na 27 svetskih tržišta.

Vlasnik “Yumisa” Mile Kocić istakao je da su novina u ponudi te firme konditorski proizvodi, poput različitih vrsta keksa, tečnih kremova i ručno radjenih ratuluka.

“Zadnjih par meseci radimo i na širenju portfolija i to u konditorskom delu, pokretanjem proizvodnje čokoladnih bombona i pralina. Šest osnovnih podkategorija našeg portfolija su supe, začine, pudinge i šlagove, čajeve, pakovanu hranu i atetisane (lešnike, bademe i kikiriki)”, izjavio je Kocić.

On je podsetio da je od firme koja je osnovana 1991. godine sa samo dvoje zaposlenih „Yumis“ je tokom minulih godina stalnim širenjem proizvodnje postao kompanija sa bezmalo 200 zaposlenih, a pri tome je ostao sto odsto domaći.

„Yumis“ je dodao je Kocić jedina od svih prehrambenih kompanija u Srbiji koja je proteklih godina ostala u privatnom srpskom vlasništvu.

Direktor prodaje „Yumisa“ Milan Marković izjavio je da je ta kompanija u proteklih sedam godina osavremenila sve moguće proizvodne procese, a uz to je razvila nove proizvode i dizajn koji je prilagodjen najsavremenijim trendovima na tržištu.

„Cilj nam je da razvoj „Yumisa“ ide u dva pravca – da odnos učešća domaćeg i inostranog tržišta u prodaji bude 50 prema 50 odsto i da u portfoliju ponudimo trgovcima sve ono što im je potrebno da pojedine proizvode ne bi tražili kod konkurentskih firmi. Cilj nam je da obogatimo ponudu tako da porodica kada krene u nabavku sve svoje potrebe može da podmiri „Yumisovim“ proizvodima“, izjavio je Marković.

On je podsetio da se „Yumisovi“ proizvodi sada mogu da kupe osim u Srbiji i u zemljama u regionu i zemljama istočnog bloka, u zapadnoevropskim zemlja, Americi, skandinavskim državama, zemljama Beneluksa i u zemljama na afričkom kontinentu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com