DruštvoPolitika

Vulin: Za postupanje policije sva odgovornost je moja

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da sva odgovornost za postupanje policije pripada njemu, a ocenio je i da je ona u svim situacijama postupala u skladu sa zakonom, povodom kritika da policajci nisu obezbedjivali blokade saobraćaja širom Srbije.

“Policijom se rukovodi u skladu sa zakonom i u skladu sa zakonom se rade procene njenog angažovanja”, naveo je Vulin u saopštenju.

Prema njegovim rečima, policija “niti može, niti hoće” da učestvuje u kršenju zakona davanjem bezbednosne podrške onima koji blokiraju saobraćaj.

“U skladu sa članom 29. Zakona o policiji, ministar na predlog direktora policije nalaže izvršenje zadataka. Za postupanje policije sva odgovornost je moja, a policija je u svim situacijama postupala u skladu sa zakonom”, rekao je Vulin.

Protesti i blokade saobraćaja održani su tri subote za redom u mnogim gradovima u Srbiji, a policije nije bilo na poslednja dva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com