Društvo

Vulin: Pripadnici 63. padobranske brigade u stanju da ispune bilo koji zadatak

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike 63. padobranske brigade na vojnom aerodromu “Narednik-pilot Mihajlo Petrović” u Nišu gde su prisustvovali izvođenju padobranske obuke.

Кomandant 63. padobranske brigade pukovnik Nenad Zonić informisao je tokom obilaska padobranskog hangara ministra Vulina i generala Mojsilovića o višoj padobranskoj obuci u toj brigadi, nakon čega su prisustvovali desantiranju padobranaca iz aviona AN-26 i skokovma desantnim i specijalnim padobranima.

Ministar Vulin je istakao da je 63. padobranska brigada jedna od najelitnijih jedinica naše vojske, čiji su pripadnici i za vreme vanrednog stanja, ne samo radili ono što im je dato i stavljeno u zadatak, već su se neprekidno pripremali i obučavali.

“Prisustvujemo najvišem obliku padobranske obuke i vidimo da su svi ovi ljudi spremni, sigurni i sposobni, opremljeni i sasvim u stanju da ispune bilo koji zadatak koji se stavi pred njih. Zahvaljujući odluci vrhovnog komandanta Vojske Srbije i njegovom naređenju, 63. padobranska je ponovo brigada i očekujemo da ćemo proces njenog preformiranja završiti veoma brzo na ponos i vojske i Srbije”, naglasio je ministar Vulin.

Rukovodilac obuke major Nenad Stojiljković istakao je da je prikazano izvođenje više padobranske obuke, kao i rad na zemaljskom delu obuke u padobranskom hangaru, kao i izvršenje padobranskog skoka desantnim padobranom sa visine od 600 metara.

“Visinu skoka sa planiranih 800 spustili smo na 600 metara, jer je danas pojačan vetar pri prizemljenju i meteo uslovi su komplikovani. Izveden je i skok padobranom tipa „krilo UM 1“ na slobodno dejstvo sa visine od 3.000 metara”, istakao je major Stojiljković.

Obilasku su prisustvovali i zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan i komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Zoran Prodanović.

Izvor: mod.gov.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com