DruštvoHronika

Vulin: Efikasnost i brzina u rasvetljavanju krivičnih dela najbolja poruka građanima da policija radi svoj posao

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da dobri rezultati u borbi protiv svih vidova kriminala moraju biti praćeni osećajem građana da su sigurni i bezbedni, što je i osnovni zadatak svake policijske uprave u Srbiji.

Ministar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Nišu, istakao je da su efikasnost i brzina u rasvetljavanju krivičnih dela najbolja poruka građanima da policija radi svoj posao.

„Borba protiv organizovanog kriminala je naš prioritet, ali jednake napore moramo uložiti da rasvetlimo i najsitniju krađu, razbojništvo, džeparenje, ulični kriminal kojim su pogođeni građani u svakodnevnom životu. Samo na taj način, pored dobre statistike, građani će znati da su zaštićeni i bezbedni“, rekao je ministar Vulin.

Ministar je podsetio da je tokom prošle godine zaplenjeno više od 7,6 tona različitih vrsta droga i naglasio da očekuje da policija nastavi tim tempom, da se sa maksimalnom posvećenošću svakodnevno bori da narko-dileri i narkotici budu sklonjeni sa ulica, a naša deca sigurna.

Na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu razmatrani su i uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, a ministar Vulin je ukazao da će MUP nastaviti ulaganja u jačanje kapaciteta policije i razvijanje savremenog sistema bezbednosti.

„Nastavićemo sa ulaganjima u materijalno-tehničko opremanje pripadnika policije, ali i sa podmlađivanjem kadra. Država će učiniti sve da obezbedi najsavremenije uslove rada, a od vas očekujem da poverenje opravdate i postignete još bolje rezultate“, zaključio je ministar Vulin.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Sta laze bre ovaj… Dosao da nam ispira mozgove kako je ovo sve normalno da ginu ljudi jer policije nema nigde. Da policija cesto kontrolise opasne deonice do ovoga ne bi doslo debilcino majmunska. Jos te nije sram da tako nesto izjavis kako smo sigurni i da ne brinemo.

  2. Ministre, smeni načelnika saobraćajne policije u Nišu, vidiš da ništa ne rade, izbegavaju posao, nisu profesionalni u poslu, samo završavaju privatne poslove sa službenim kolima u toku radnog vrena. Motori divljaju po gradu, kola se voze 180 km/h po bulevarima i gaze decu a saobraćajci nema ih nigde!. I kada nekog zaustave, kazne ga za pojas a ne za divljanje po gradu!. Ako imaš vezu kod njih, onde ne platiš ništa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com