Kultura

“Vuk koji je ispao iz knjige” na festivalu “Pozorište Zvezdarište”

Ansambl Pozorišta lutaka putuje u Beograd na Šesnaesti dečji pozorišni festival „Pozorište Zvezdarište“ na kome će učestvovati sa predstavom „Vuk koji je ispao iz knjige“.

Reč je o regionalom takmičarskom festivalu koji predstavlja najbolja scenska ostvarenja u pozorišnoj produkciji za decu na području Srbije i zemalja u okruženju.

Za učešće na festivalu se prijavilo 36 pozorišta za decu i mlade, ali po po izboru selektora Željka Hubača u takmičarskom programu festivala učestvuje 13 predstava iz Hrvatske, Litvanije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Govoreći o slekciji, književnica Ana Vučković Denčić kaže da će ovo ovogodišnji festival koji se održava pod sloganom „Zvezdarište – Sveznalište“ povezati „velike i male, pozorište i knjige, istoriju i budućnost i sve nas zajedno“.

Predstavu „Vuk koji je ispao iz knjige“ je režirao Dragoslav Todorović, a uloge tumače: Mladen Milojković, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković, Dejan Gocić i Jelena Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com