Sport

Vujin “Želja” se budi: Prva istorijska pobeda u SEHA ligi

Uspeli su konačno rukometaši niškog “Železničara” da izađu iz krize i ostvare prvu pobedu u ovoj takmičarskoj sezoni, ujedno i prvu u svojoj istoriji kada je takmičenje u SEHA ligi u pitanju. Oni su večeras bili bolji od ekipe Izviđača i slavili sa 30:21.

Peto kolo ovog regionalnog takmičenja donelo je derbi začelja tabele i meč dveju ekipa koje do tada nisu osetile slast pobede. Sastali su se srpski vicešampion i predstavnik Bosne i Hercegovine, a domaći su pružili najbolju partiju do sada, posebno igrom u prvom poluvremenu.

Samo je u prvih pet minuta meča viđena rezultatska “klackalica” a kako je vreme odmicalo Želja je počeo da preuzima kontrolu nad igrom. U ovoj deonici meča gosti su napravili duplo više grešaka u organizaciji napada, te su domaći rukometaši uspeli da se rezultatski odmaknu. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 15:7.

Pad koncentracije koštao je Železničar nekoliko lako primljenih golova i grešaka u odbrani, pa su se razigrali gosti u prvih petnaestak minuta drugog poluvremena. Taj period obeležila je nešto slabija igra Vujovićevih pulena pa su se nakon 46 minuta igre gosti primakli na -4. Ipak, nisu dozvolili da u potpunosti “ispuste konce” i ostali čvrsti do poslednje sirene kada je na semaforu stajao rezultat 30:21.

U redovima domaćih golgeterski su se istakli Sretenović sa 7 golova, za njim i Damjanović i Spasić sa po pet. Kod gostiju je najefikasniji bio Alilović sa 7 pogodata.

Ovom pobedom Nišlije su pobegle sa dna tabele i sada zauzimaju 8. mesto sa 3 boda, koliko ima i drugi predstavnik naše zemlje, RK Vojvodina. U narednoj rundi ovog takmičenja “Železničar” će gostovati ekipi Metalurga u Skoplju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com