Politika

VUČKOVIĆ: Palilula nije najbrojnija, ali je sa najvećim problemima

“Palilula nije najbrojnija, ali je zato možda sa najvećim problemima”, iskren je bio u obraćanju medijima na konferenciji za novinare koja je održana povodom dve godine vlasti u Nišu predsednik GO Palilula Bratislav Vučković.

 

Foto: V.P.

“Kada padne kiša imamo poplave, kada ne padne kiša nemamo vode, takva je jednostavno konfiguracija terena. Ali ipak, ovaj period karakteriše rad na terenu. Za sve stvari smo se dogovarali i ta vrsta zajedništva čini mi se odavno nije bila. Mogu da budem zadovoljan ovim što smo uradili. Može mnogo više i bolje, ali neke probleme  smo zatekli, a traju 20 i više godina. Krenuli smo sa ulicom Zdravka Vučkovića, za koju nije postojalo rešenje za potporni zid preko 20 godina, a završena je. Urađene su mnoge ulice, počev od Francuske, Čarnojevićeve… ali ono što je veoma bitno je da smo na seoskom području izgradili preko 50 km atarskih puteva. Palilula ima i taj ruralni deo koji obuhvata 15 sela. Ovih dana radimo na rešavanju još jednog višedecinijskog problema, a to je vodosnabdevanje u Donjem Vlasu. “, rekao je Vučković

On je istakao da ga posebno raduje što se u naselju 9. maj, koje preko 20 godina nije dobilo nijednu ulicu, radi 12 ulica sa vodosnabdevanjem.

“Fokus Opštine Palilula je bila komunalna izgradnja i zaštita životne sredine. Na Paliluli se nalazi gradska deponija, sva velika groblja, ali i industrijska groblja, bivša Elektronska industrija i bivša Mašinska.

Socijalni status Palilulaca je među najnižima u odnosu na Grad, možda i u Srbiji. Struktura je bila takva da su mnogi sa Palilule ostajali bez posla. U prethodnom periodu smo izdvojili preko 10 miliona novčane pomoći socijalno najugroženijim.“, kazao je Vučković.

On je podsetio da je u prethodnom periodu opština u saradnji sa Zelenim razvojnim centrom iz Sremske Mitrovice i nevladinim sektorom, podelila oko 2.500 sadnica belog jasena. Ove godine je opština od Fondacije Đoković dobila još oko 2.000 sadnica platana.

Kazao je da je ponosan i na uspehe sportskih kolektiva, od kojih je 4 izborilo plasman u viši rang, iako do pre nekoliko godina nisu ni imali terene za bavljenje sportom.

Planovi za budući period ova opština je koncipirala na istim zadacima, odnosno na razvoj zaštite životne sredine, kao i na unapređenju komunalne infrastrukture.

“Pre nekoliko dana smo na opštinskom veću usvojili nacrt odluke u javnim raspravama, jer želimo da građani mnogo više učestvuju u donošenju odluka, ne samo u figurativnom i Zakonom obavezujućem smislu, već da učestvuju i suštinski. Sa tim ciljem ćemo od narede sednice Skupštine opštine Palilula da uvedemo i takozvanu zelenu stolicu, koja će biti namenjena za članove svih nevladinih organizacija koje imaju dobre ideje i časne namere.”, najavio je Vučković.

On se još jednom zahvalio svim strukturama grada na velikoj podršci i na velikom radu, što neće umanjiti kako kaže njihovu ambiciju da u narednom periodu rade još bolje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Pa da krenemo redom: Staro groblje da se nacionalizuje, da se unutra asfaltira, postave klupe i korpe za đubre, da se završe sve ograde oko groblja, da se zaposle čuvari, da se vrati Pop, i ono najbitnije DA SE ZABRANI LJUDIMA ULAZAK SA PSIMA (životinjama)
    Drugo: da se najzad sredi atomsko sklonište i postavi bilo kakav krov iznad garaža, jer će jednog dana od erozije sve poloče da se sruše. 50 godina ništa nije rađeno.
    Dalje: Da vratite “Mesnu Zajednicu”, da imaju razonodu i stari i deca. ( to ste nam oduzeli, Vašom Opštinom Palilula).
    A, da… i jedno pitanje? Kada će da sredite “Vaš parking prostor ( to je nekad bilo javno zelenilo)….itd.
    P.S. Molim NIŠKE VESTI da ovo dostave Opštinarima Palilule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com