Kultura

Vučje bobice – film uz koji se i smeje i plače

Film Vučje bobice reditelja Sretena Jovanovića biće prikazan večeras, 21. avgusta kao prvi, a glumci kažu da je istovremeno i „ za decu i za roditelje“.

Duško Radović, glumac pozorišta na Terazijama, u filmu Vučje bobice glumi dedu glavnim junacima, Aleksi i Anđi.

“Rad na filmu je bio uživanje pošto su u pitanju divna deca i ne samo ovo dvoje glavnih, već i ostala deca-glumci, a ima ih dosta. Svi su bili vrlo simpatični i orni za rad i doprineli da film izgleda odlično“, kaže Radović.

Film je snimam tokom januara i februara ove godine u okolini Mionice i Beogradu.

„Iako je dečji film, nije samo za decu, već za sve uzraste. Imali smo kontrolnu projekciju u Beogradu i vrlo je dobro prihvaćen, mislim da će niška publika uživati“, dodao je Radović.

Dok Duško Radović glumi dedu sa očeve strane, Rade Marjanović glumi dedu sa majčine strane. Razlika između njih je što jedan živi na selu, a drugi u gradu. Baku sa sela glumi Nada Blam, dok je baka iz grada glumica Vesna Stanojević.

„Po meni se vidi da glumim dedu iz grada (smeh). Priča je zanimljiva jer je u osnovi priča između sela i grada, govori o psihologiji ljudi, načinu života. U ovom ludom vremenu gde u gradovima gubimo svoj identitet, ovo je priča o deci koja beže babi i dedi na selo, a samim tim povlače i porodicu. Priča je emotivna i siguran sam da će film imati publiku“, objašnjava glumac Rade Marjanović.

Glumac Dimitrije Ilić je u filmu Vučje bobice „veseli komšija“.

„Veseli komšija je iz grada i on želi dobrodošlicu svima na svoj način. Кomšija voli alkohol i ima strogu ženu koja mu to brani“, kaže Ilić uz osmeh.

Sva trojica glumaca saglasni su da „odavno nije bilo dečjih filmova, posebno sa srećnim krajem“.

„Ovo je posle dužeg vremena film koji budi lepe emocije, na nekoliko mesta suze same krenu i gledalac doživljava katarzu. Jeste film za decu, jer je ispričano kroz dečju „prizmu“, ali je i za roditelje“, dodaje Ilić.

Film je naziv dobio po biljci koja raste divlje u prirodi i veoma je otrovna, a onaj ko to ne zna i pojede je, može i umreti.

U filmu se govori i o ovoj biljci, a nakon gledanja „svima će sve biti jasno“, zaključuju trojica glumaca.

U ostalim ulogama pojavljuju se Tijana Čurović, Rastko Janković, Nina Sinadinović i Simon Jegorović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com