DruštvoVirus Korona

Vučić: Zatvaraju se granični prelazi, ukida se međugradski saobraćaj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije poručio je da se od sutra u 8 časova ujutru, zatvaraju svi granični prelazi za ulazak putnika u Srbiju koji se prevoze vozilima drumskog, železničkog ili rečnog saobraćaja.

On je rekao da je od uvođenja vanrednog stanja na teritoriju Srbije ušlo 71.180 srpskih državljana i dodao da se mnogi od njih ponašaju disciplinovano i odgovorno, ali da ima i, kako je istakao, „katastrofalnih izuzetaka“.

Vučić je dodao da se u danima koji dolaze očekuje sve veći broj obolelih. Broj obolelih premašio je 100, a predsednik je rekao da je taj broj važan, jer je to trenutak kada je u nekoliko zemalja broj zaraženih krenuo naglo da raste.

Od sutra stupa na snagu i potpuno ukidanje međugradskog, voznog i autobuskog saobraćaja, ostaje mogućnost samo za automobilski saobraćaj. Poslednji polasci međugradskiih autobusa mogu da krenu sutra do 12 časova, rekao je Vučić.

On je najavio da će u narednim danima doneti odluke o vremenskom proširenju zabrane kretanja, neće biti samo od 20 do 5 ujutru već to vreme produžiti, a o tome će biti obaveštenja narednih dana.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close