Virus Korona

Vučić: Vakcinacijom menjamo budućnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare da je važno, u trenutku kada kreće masovna imunizacija, da svi građani razumeju od kolikog je to značaja za zemlju i da “mi time menjamo svoju budućnost”. Vakcina je život i spas, poručio je Vučić.

On je pozvao građane da se vakcinišu da bismo, kako je rekao, zemlju ubrzano pogurali napred, a kada je reč o vakcinaciji – istakao je da moramo da idemo u korak sa najboljima u svetu.

Vučić je rekao da je 10 najbogatijih zemalja kupilo čak 95 odsto količina vakcine koje su u ovom trenutku raspoložive u svetu.

“Zahvaljujući politici koju smo vodili, obezbedili smo značajnu količini vakcina”, rekao je Vučić. “To moramo da iskoristimo na najbolji mogući način, da najbrže i matematički precizno sprovedemo vakcinaciju. To je od presudnog značaja za ekonomiju, za životnui standard ljudi”, rekao je Vučić.

Sve što je preko 10.000 vakcinisanih na dnevnom nivou, a procene su i do 30.000, bilo bi izvanredno, rekao je predsednik uz napomenu da bi to značilo da svakoga dana po nekoliko života spasavamo.

“Verujem da ćemo pokazati da u organizacionom slislu možemo da budemo među najboljima u Evropi”, rekao je predsednik.

Kineska vakcina nema ograničenja za godine starosti

Kineska vakcina Sinofarm jedina je koja nema ograničenje vezano za dob i godine, i biće jedina u svetu koju mogu i deca da prime, kazao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je dodao i da je kineski Sinofarm, vakcina sa najmanje neželjenih kontraindikacija u svetu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Na sednici sa Operativnim timom, gde je propitivao 7 Gradonačelnika, Sotirovsku je prekidao više puta i stekao se utisak da sumnja u njen autoritet i sposobnost. Nišlije se stide što se jasno vidi nizak kapacitetom gradske vlasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com