MerošinaRegion

Vučić: Uskoro počinju radovi na autoputu Niš – Merdare i rekonstrukcija puta Merošina – Merdare

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je, prilikom posete Prokuplju da će državni put od Merošine do Merdara biti rekonstruisan za godinu i četiri meseca i ocenio da Srbija danas vidljivo napreduje, neuporedivo se ekonomski brže razvija i istovremeno može da čuva svoje nacionalno dostojanstvo. On je u ovom gradu najavio i početak radova na autoputu Niš-Merdare.

Vučić je građanima najavio da će pored renoviranja Gimnazije, biti rekonstruisane i dve osnovne škole “Ratko Pavlović Ćićko“ i „9.oktobar“, država će završiti drugu fazu Zdravstvenog centra, koji će biti opremljen skupom, najmodernijom opremom, koja košta 50 miliona evra. Predsednik je najavio i izgradnju još jednog vrtića u Prokuplju.

U septembru će početi kompletna rekonstrukcija državnog puta od Merošine do Merdara, a radovi će biti završeni za godinu i četiri meseca.

„Proširićemo ga, u potpunosti presvući novim asfaltom. Radimo to da biste imali taj put i da meštani svih gradova, sela, na putu do Merdara imali koristi a ne gubili izgradnjom auto puta“, poručio je Vučić.

Krajem septembra, početkom oktobra krenuće i radovi na autoputu Niš-Merdarde, koji je dugačak 77 kilometara.

„To su teški radovi jer ćemo na tom autoputu imati 85 mostova, ali i 35 tunela. Čitavih 18 kilometara biće kroz tunele, što jasno pokazuje koji težak posao čeka naše neimare, graditelje“.

Ovaj autoput, rekao je predsednik Srbije koštaće 255 miliona evra, a EU nam poklanja 40 miliona evra.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com