Društvo

Vučić: Srbija će čuvati mir i stabilnost, ali moramo da budemo spremni i da se branimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je uoči održavanja vojno-policijske parade “Odbrana slobode”, sastanak sa komandantima jedinica Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i resornim ministrima.

On je upoznao pripadnike vojske i policije sa kako je rekao izuzetno složenom političko-bezbedonosnom situacijom.

“Srbija će da se ponaša odgovorno i ozbiljno, da čuva mir i stabilnost, ali, uz mnoge loše rečenice koje je Josip Broz imao, imao je i jednu dobru – da živimo kao da će 100 godina biti mir, ali da budemo spremni da zemlju branimo u svakom trenutku”, rekao je Vučić u Nišu i dodao da su u tom smislu naše jedinice sve opremljenije, pripremljenije i obučenije.

Predsednik Srbije je istakao da je budžet Srbije za odbranu nikada veći. To olakšava poziciju jednoj relativno maloj ali nezavnisnoj zemlji da vodi nezavisnu politiku.

Podsetio je da je 2012. godine, kada je postao ministar odbrane, Ratno vazduhoplovstvi imalo dva Miga 21, koje danas zovu “mtrvački sanduk”, jer ne može da se bori ni sa kim u bliskoj borbi, kao i jedan Mig 29 koji nije mogao ni da poleti i ukazao da je danas stanje potpuno drugačije.

“Danas ćete u Nišu moći da vidite najmoćniju prezentaciju srpskog orudja, oružja u poslednjih mnogo decenija, moćno i snažno Ratno vazdhoplovstvo i ubuduće sve snažniju Protiv-vazdušnu odbranu. Na niškom nebu će biti osam Migova 29, što je najveći broj do sada, osam “orlova” i G4 školski avion, bombardere, lovce, čuvena četiri helikoptere MI 35, ili kako ih nazivaju “đavolje kočije”, naglasio je Vučić.

Rekao je da su naručena još tri helikoptera MI 17, tri ‘pume’, tri H-145 , i uz Madjarsku, Poljsku i Rumuniju Srbija je najveći naručioc helikoptera u ovom delu sveta.

“Naš je cilj da za dve godine možemo da izvedemo i 10.000 ljudi, ako su oni u Moskvi mogli 13.000, onda mi možemo 10, sa snažnim oruđem i oružjem. A, nadam se da nikada nećemo morati da ga upotrebimo”, kazao je Vučić.

Veće plate policajcima i vojnicima

Vučić  je u Nišu najavio da je namera države i povećanje plata policajcima i vojnicima, odnosno da se podizanjem plata poveća želja ljudi da ulaze u vojsku i policiju, da pokazuju na taj način ljubav prema državi jer obavljaju najsvetliji zadatak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com