Ekonomija

VUČIĆ: Prosečna plata do kraja 2021. biće 570 evra

Vučić je izjavio danas, predstavljajući planove za 2021. godinu, da će prosečna plata u javnom sektoru krajem te godine dostići 560 ili 570 evra, a penzija oko 270 evra.

 

„Naši planovi su veliki i ambiciozni bez obzira na težinu političke i zdravstvene krize i na međunarodnom i na regionalnom planu“, istakao je Vučić dodajući da je cilj da se ostvari rast BDP-a od šest odsto u 2021.

Zatim da javni dug ostane ispod 60 odsto i to javni dug opšte države, kako se ne bi dugovima opterećivale buduće generacije.

„Želimo domaćinski da poslujemo i da se pružamo koliko možemo, kao i da idemo još snažnije napred“.

Zatim da imamo deficit budžeta do tri odsto tokom 2021. godine, naglasio Vučić.

Očekuje sklapanje novog aranžmana sa MMF-om, kao i da se Srbiji do kraja 2021. ili do početka 2022. godine podigne kreditni rejting na „investicioni“, čime bi se izjednačili po rejtingu sa najrazvijenijim zemljama EU.

„Cilj je da plate pre kraja godine dostignu 560 ili 570 evra, pri tome u Beogradu bi iznosila skoro 700 evra“.

Vučić podseća da će plate zdravstvenih radnika biti od 1. januara povećane za pet odsto, za druge u javnom sektoru 3,5 odsto i od 1. aprila još 1,5 odsto, dok će desetari, razvodnici i podoficiri dobiti povećanje za dodatnih 10 odsto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button