IZBORI 2023.

Vučić potpisao odluku o raspuštanju parlamenta, izbori 17. decembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je danas odluku o raspuštanju parlamenta i objavio da će vanredni izbori biti održani u nedelju, 17. decembra. Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao je izbore za odbornike skupština gradova i opština za 17. decembar.

U obraćanju iz Predsedništva, Vučić je rekao da rokovi za izborne radnje teku od dana stupanja na snagu te odluke.

On je poželeo gradjanima srećne izbore, a svim učesnicima u kampanji dobar rezultat u predstavljanju ideja i ciljeva, te da to rade “na demokratski i civilizovan način”

Kazao je i da je za građane Srbije važno da pobede najbolji programi i ideje.

“Uveren sam da učvršćujemo demokratiju i obezbeđujemo siguran put u budućnost našoj deci”, rekao je predsedenik Srbije.

Prema njegovim rečima, sadašnja vremena su teška za ceo svet zbog globalnih izazova i sukoba.

“Živimo… u vremenu u kojem je neophodno da svi budemo ujedinjeni u borbi za očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa Srbije, u vremenu u kojem ćemo biti suočeni sa brojnim pritiscima zbog odnosa prema Kosovu i Metohiji i drugih regionalnih i svetskih pitanja”, rekao je Vučić.

Orlić raspisao izbore za skupštine gradova i opština za 17. decembar

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao je izbore za odbornike skupština gradova i opština za 17. decembar.

Orlić je danas u Domu Narodne skupštine Srbije kazao da su izbori raspisani za odbornike u skupštinama 65 gradova i opština u Srbiji za 17. decemba, te da ta odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku.

Dodao je da od tog trenutka teku rokovi za izborne radnje, te pozvao građane da učestvuju na izborima.

Pozvao je sve da u kampanji govore o programima i njhovimo političkom sadržaju.

“Da, uz sve međusobne razlike pokažemo da to možemo da radimo na dostojanstven, pristojan način, da pokažemo svest da pitanje kako ljudi žive nije ni igra ni zabava, već težak i ozbiljan posao koji zahteva maksimalnu ozbiljnost”, rekao je Orlić.

Dodao je da nema nikakve sumnje da će građani izabrati “one koji su najbolji” a koji, kako je naveo, znače dobru budućnost i dalji napredak.

Raspisani su izbori za odbornike skupština gradova: Beograda, Vranja, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Leskovca, Loznice, Novog Pazara, Pirota, Prokuplja, Smedereva i Šapca.

Biraće se i odbornici skupština opština: Aleksandrovac, Babušnica, Batočina, Bela Palanka, Blace, Bogatić, Bojnik, Brus, Varvarin, Velika Plana, Veliko Gradište, Vladimirci, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Golubac, Despotovac, Dimitrovgrad, Doljevac, Žabari, Žagubica, Žitorađa i Knić.

Raspisani su izbori i za odbornike skupština opština Koceljeva, Krupanj, Kuršumlija, Kučevo, Lajkovac, Lapovo, Lebane, Ljig, Ljubovija, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Osečina, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Požega, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Rača, Rekovac, Sokobanja, Topola i Trgovište,.

Biraće se i odbornici  opština Trstenik, Ćićevac, Ćuprija, Ub i Crna Trava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com