DruštvoIZBORI 2022

Vučić: Posle Nikole Pašića biću najduže na vlasti

Po podacima kojima raspolaže SNS, Vučić odneo pobedu sa 59,1% osvojenih glasova

U Srbiji je glasalo oko 3.840 000 ljudi što je ogroman broj ljudi, i do sada se to nije desilo, rekao je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, koji je istakao da je na predsedničkim izborima on dobio 2.245.000 glasova.

“Želim da čestitam svim političkim takmacima. Ono što je važno za zemlju, Ukrainska kriza je uticala na našu politiku i ojačala je u desno.  Srbija će morati da se opredeli u kom pravcu će se kretati”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u večerašnjem obraćanju iz cenntrale stranke SNS u Beogradu.

Po podacima koje je izneo SNS, ova stranka osvojila je na parlamentarnim izborima 43,5%, u mandatima je to SNS – 125.

Kada je reč o parlamentarnim izborima, prema podacima SNS-a, lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve – 43,95 osto glasova, Ujedinjeni za pobedu Srbije – 13,6, Ivica Dačić – premijer 11,4, Miloš Jovanović – DSS-NADA – 5,3, Moramo – 4,7, Zavetnici i Dveri po 3,8 odsto.

On je istakao da će razgovarati sa svim političkim faktorima.

“To bi značilo da većina za sastav Vlade je na ivici, ali sa Savezom vojvođanskih Mađara imamo dovoljno za formiranje”, rekao je Vučić.

Što se tiće predsedničkih izbora, Vučić je istakao da se on uspeo ono što nikada niko nije, da pobedi u prvom krugu dva mandata za redom. Po podacima SNS-a on je osvojio: Aleksandar Vučić – 59, 9% a Zdravko Ponoš – 17%.

“Ponosan sam na činjenicu da ću posle Nikole Pašića biti najduže na vlasti”, rekao je Vučić u direktnom obraćanju iz stanačkih prostorija SNS-a.

Građani su danas mogli da glasaju za predsednika Republike, narodne poslanike, kao i za lokalne skupštine u Beogradu i 13 opština. Pravo glasa na predsedničkim i parlamentarnim izborima imalo je 6.502.307 birača. Za oko 100.000 birača sa područja Kosova i Metohije glasanje na izborima organizovano je u najbližim opštinama centralne Srbije.

______________________________________________________________________________________________________________________

Cesid/Ipsos na osnovu 70,5 odsto obrađenih podataka: Vučić na prvom mestu

Prema podacima Cesida na osnovu 70,5 odsto obrađenih podataka na prvom mestu je predsednički kandiat Aleksandar Vučić, kandidat koalicije “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” sa 59 odsto glasova, zatim sledi Zdravko Ponoš, kandidat koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije” sa 17,6 odsto glasova.
Na trećem mestu je kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović sa 5,9 odsto glasova. Četvrto mesto Boško Obradović, kandidat koalicije “Patriotski blok” sa 4,5 odsto glasova.

Zatim slede Milica Đurđević Stamenkovski kandidat srpske stranke “Zavetnici” sa 4,4 odsto, Biljana Stojković 3,2 odsto glasova, kandidat koalicije “Moramo”, Branka Stamenković kandidat koalicije “Suverenisti” 2 i Miša Vacić, kandidat grupe građana “Srpski patriota-Miša Vacić sa 0,9 odsto glasova.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Cesid/Ipsos: Rezultati parlamentarnih izbora na osnovu 70,4 odsto uzorka

Prema podacima Cesida i Ipsosa, na uzorku od 70,4 odsto, lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve – 43,1 odsto, Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije – 13, 2 odsto, Ivica Dačić – premijer Srbije – 11,4 odsto, Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju – 5,4 odsto, Moramo – 4,5 odsto, Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS – 4,0 odsto, Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici – 3,9 odsto.

Od manjinskih stranaka, Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor – 1,6 odsto, Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – 1 odsto, Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani – 0,7 odsto,  SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin – 0,5 odsto i Koalicija Albanaca doline – 0,3 odsto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nije bitno koliko je neko na vlasti,već rezultati vladavine. Ali Tito je ipak duže vladao, Njega niko ne može prestići.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com