Društvo

Vučić poručio iz Kine: Nova investicija stiže u Niš

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji  boravi u trodnevnoj poseti Kini, danas se sastao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

RTV Pink prenosi detalje sastanka u Kini gde je rečeno da nova investicija stiže u Niš, pored još jednog ulaganja u Kragujevac.

“Ovo je sedmi zvanični susret sa predsednikom Narodne Republike Kine Si Djinpingom. Za nas je važno da nastavimo da gradimo dobre odnose i da naša saradnja raste u svim oblastima”, objavio je Vučić na Instagramu.

On je rekao da je veoma zadovoljan sastankom i istaka stakao je da je kineski predsednik potvrdio da jedva čeka da dodje u posetu Srbiji, kao i da su razgovarali o strateškim temama.

“Razgovarali smo o strateškim stvarima, medjusobnoj podršci, očuvanju teritorijalnog integriteta u međunarodnim institucijama i organizacijama – to je veoma važno zbog Kosova i Metohije za našu zemlju”, rekao je Vučić za RTS.

Istakao je da je za Srbiju veoma važno pitanje Ugovora o slobodnoj trgovinim i dodao da bi do kraja godine sve u vezi sa tim trebalo da bude završeno.

Rekao je da je i za Zapad i za druge delove sveta to važno, jer “kada budu znali da Srbija ima Ugovor o slobodnoj trgovini sa Kinom, onda zaista postajemo ubedljivo najbolje mesto za ulaganje u čitavom tom delu Evrope”.

“Verujem da će to doprineti daljoj, kako je to predsednik Si rekao, reindustrijalizaciji naše zemlje, daljem napretku i ekonomskom prosperitetu naše zemlje i da će doneti dobre rezultate u budućnosti”, naglasio je Vučić.

Navodi i da bi što se tiče Ugovora o slobodnoj trgovine do kraja godine sve trebalo da bude završeno.

Pored toga, ističe, bilo je reči i o vojno-tehničkoj saradnji, ali i infrastrukturnim projektima koje Srbija sa Kinom radi.

“Velika je čast za nas i veliko hvala i predsedniku Siju i Kini na gostoprimstvu koje su nam ukazali ovde”, naglasio je Vučić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com