Ekonomija

Vučić: Otvaranje Cumtobela važno za celu Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas nešto posle 14 časova na svečano otvaranje fabrike Cumtobel i pred više hiljada gradjana koji su ga dočekali istakao da je priča o toj Cumtobelu pokrenuta pre dve i po godine, a sada imamo fabriku u kojoj će raditi 1.100 radnika i čiji će godišnji promet biti 120 miliona evra.

„To je veoma značajno za celu našu zemlju, ne samo za Niš. Video sam dolazeći ovde mnogo dece. Ona će imati srećniju budućnost ukoliko budemo otvarali nova radna mesta“, istakao je Vučić.

On je istakao da 55 odsto ukupnih stranih investicija u ovaj deo Balkana završi u Srbiji, ali će se Vlada Srbije boriti da stigne do cifre od više od 60 odsto.

„Morali smo posle decenija propadanja da pravimo teške poteze. Sada već tri godine imamo suficit u budžetu, a šest godina stabilan kurs“, kazao je Vučić.

On je najavio da će pet okruga na jugu Srbije Pčinjskog, Jаblаničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišаvskog imati i dalje punu podršku Vlade Srbije.

„Uradili smo mnogo toga, ali moraćemo još dosta da uradimo za Belu Palanku, Crnu Travu,Bosilegrad, Pirotski, Pčinjski okrug. U Nišu imate već Aster, Leoni, Imi, novi Klinički centar. Mi i dalje nismo zadovoljni jer znamo da možemo mnogo više i bolje“, izjavio je Vučić.

On je kazao da će se gradjani Srbije ponositi svojom zemljom koja će biti sve uspešnija i podsetio da je predsednik koji je najviše dolazio u Niš, više nego svi predsednici i premijeri zajedno od 1945. godine do sada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com