Politika

VUČIĆ: Odgovoriću opoziciji do kraja meseca, izbori možda i pre marta

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić rekao je danas u Nišu da je pročitao  pismo opozicionih stranaka i dodao da će im odgovoriti do kraja meseca. Prema navodima iz pisma izbori bi trebalo da budu održani najkasnije do 2. marta, ali je Vučić najavio da će se oni možda održati i pre.

 

„Pročitao sam pismo stranaka bivšeg režima, tu je 95 odsto njih iz bivšeg režima. Oni kažu da izbori moraju da budu raspisani do kraja decembra, što znači da bi se održali najkasnije, po njima jer oni su bogovi, do 2. marta. Dobro, ali videću možda bude pre toga. Do kraja meseca će dobiti odgovor“, rekao je Vučić.

On je istakao i da su predstavnici opozicije odmah mogli da kažu, a ne da četiri meseca lažu da su protiv izbora i da prete kako će da ga prebiju, vešaju, na lomači da spale, da će plutati po Dunavu ako ih raspiše.

„A sad traže da ih raspišem do kraja decembra, ali su možda mislili da budu održani do kraja decembra, ko će znati“, rekao je Vučić i dodao:

„Donećemo odluku i biće zadovoljni njom, ali mislim da će biti nezadovoljni narodom. Jer to što lažete narod svaki dan ne znači da ste ljude ubedili. Tako možete da lažete tri godine za Jovanjicu, za mene i moju porodicu. I onda odjednom zaćutite i kažete nisu on i njegova porodica. Tri godine lažu i ljudi treba da poveruju.“

Kaže da niko ne zna šta opozicija stvarno hoće.

„Bog će znati šta oni stvarno hoće, sad će biti i treća promena, verovatno, ali ćemo im izaći u susret. Ne baš kao fontana želja, koje izbore i kako, već što se datuma izbora tiče“, rekao je Vučić.

Na pitanje o tome da se plase povećanja cenzusa Vučić je rekao da je siguran da se ne plaše, jer , kako je podsetio, stalno govore da pobeđuju na izborima i to ubedljivo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com