Politika

VUČIĆ ODGOVARA OPOZICIJI: Dajte neku donaciju za zemlju, ne samo kritike

Opozicija ništa ne radi osim što kritikuje mene i vladu, umesto da neki od njih koji su opljačkali zemlju daju neku donaciju i pomognu svojoj zemlji u borbi protiv korona virusa, izjavio je u Nišu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Najbolje je da ne postojim, jer šta god da uradim oni će nešto da kažu. Кada ih ne pominjete, krivi ste. Oni nište drugo ne rade po ceo dan, osim što napadaju vladu i mene, osim izliva mržnje”, rekao je Vučić.

Hajde uradite nešto, pa da bude i kampanja, dodao je.

“Dajte neku veliku donaciju, pošto su neki od vas opljačakli ovu zemlju i zaradili stotine miliona evra. Ali, nemoj da dajete 100 evra ili 10.000 ili 50.000 evra. Dajte 10 ili 20 miliona evra svojoj zemlji dok se bori protiv korona virusa”, poručio je Vučić.

Vučić je rekao da nije video da su se neki, kako kažu Nišlije, “brknuli u džep”.

Pobedićemo mi to i izborićemo se mi u svemu ovome i bez njih, dodao je Vučić.

Na pitanje kako komentariše to što ljudi iz SzS pozivaju da se pijace otvore, iako stručnjaci kažu da su one najopasnija mesta za širenje virusa, kao i to što sa druge strane navodno brinu o radnicima Jure i daju im podršku da obustave rad.

Vučić je rekao da će samo jedan njihov zahtev ponovo prokomentarisati, a to je što su predlagali da penzioneri izađu na ulicu i šetaju između 18 i 19 sati i istakao da bi u tom slučaju, da su svi istovremeno izašli na ulice, imali više mrtvih u Srbiji nego što danas ima u celom svetu.

Ne brinete vi o mom zdravlju, nego biste da me nema

Ne brinete vi za moje zdravlje, nego tražite razlog da me nema, rekao je Vučić na pitanje novinara N1, a u odgovor svima onima u Srbiji, koji su, kako je rekao, svetsku pošast doživeli kao saveznika u borbi protiv njega kao političkog protivnika, što se nije dogodilo ni u jednoj zemlji, uključujući one sa hiljadama mrtvih.

Vučić je tako odgovorio na pitanje o kontaktima koje je imao i eventualnom testiranju, a povodom informacije da je njegov stariji sin pozitivan na koronu.

Vučić je rekao i da je odmah pošto je njegov sin primljen na Infektivnu kliniku razgovarao sa dr. Goranom Stevanovićem i da mu je odgovorio na sva pitanja o mogućim kontaktima.

Vučić je rekao i da svaki dan razgovara sa lekarima i “onog sekunda kada budu mislili da postoji bilo kakva šansa da sam zaražen biću testiran, a posledice bi bile teže od izolacije”.

Ističe da je odgovoran i da sluša lekare.

Došao je u Niš, dodaje, da kaže narodu da je sa njim i da se nije sakrio, u trenutku teškom i za njega lično i za narod, spreman da donosi odluke u interesu naroda i države, poručio je Vučić.

“Nemojte licemerno da brinete o mom zdravlju, ne znate da li sam imao kontakte ili nisam”, istakao je Vučić.

Podseća da je od početka protiv njega vođena kampanja, počevši od toga koje se mere sprovode, zašto se ne uvodi vanredno stanje, pa kad je uvedeno – zašto je, zašto su penzioneri u kućnom pritvoru, da se to stanje zloupotrebljava da bi smanjili političke slobode…

“Niste vi zabrinuti mojim zdravljem, kao što vas nije brinulo da li sam zarazen na “IPAC” konferenciji zbog brige za moje zdravlje. Nije vas interesovalo da li sam ugrožen i da li bih preživeo, samo ste jedino želeli nekako da me sklonite, a onda bi me predstavili kao kukavicu”, istakao je Vučić.

Vučić je rekao i da više o privatnim problemima i sinu Danilu neće govoriti dok ne pobedi bolest.

“Dok Danilo ne pobedi, ja ću brinuti svoje brige, a to se neće odraziti na posao koji obavljam”, rekao je Vučić, ističući da korona u Srbiji neće nikoga pobediti pa ni njega, iako je, kako je rekao, “razoren” udarima političkih protivnika, koji nijednu bolnicu nisu napravili.

Vučić je izjavio da se sa sinom Danilom, koji je zaražen virusom korona, video, ali da se pridržavao svih preporuka i bio na značajnoj udaljenosti od njega.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com