Društvo

Vučić: Od utorka policijski čas od 18 sati, uskoro otvaranje radnji i kafića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se ići na ublažavanje mera protiv koronavirusa, a prva je skraćenje policijskog časa koji od utorka počinje od 18 časova.

Kako Vučić navodi, ići će se na ublažavanje mera, a prva mera je skraćenje policijskog časa koji od utorka počinje od 18 časova.

“Ostavljamo sat vremena duže za prodavnice i apoteke, da mogu da rade. Važan sat dajemo više za rad, ne ugrožavajući ono što smo uradili”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je za televiziju Pink rekao da će za penzionere biti obezbeđen period od 18 do 01 čas posle ponoći – utorkom, petkom i nedeljom i to najviše pola sata.

“Penzioneri će od 18 do 01 imati mogućnost da izaberu svojih pola sata za šetnju. Cilj nam je da izbegnemo da svih 1,5 do 1,7 miliona penzionera bude u isto vreme na ulicama”, objasnio je Vučić.

Dodao je da će za penzionere ostati dosadašnje pravilo za odlazak u prodavnicu. Narednih nedelja, penzionerima će možda biti omogućeno svaki dan da izlaze u tom periodu.

Od utorka se otvaraju sve zanatske radnje, a sve druge radnje od 27. aprila.

• Građevinari u Srbiji će od utorka 21. aprila početi da rade “punom parom”, a od utorka počinje i otvaranje zanatskih radnji, potom i ostalih, izjavio je Vučić.
• Otvaranje hotela, banja, tržnih centara, međugradskog saobraćaja, kao i kontrolisano otvaranje aerodroma, kafića i restorana, planira između 4. i 11. maja.
• Od utorka će početi i otvaranje gotovo svih zanatskih radnji, vulkanizerskih, automehaničarskih, hemijsko čišćenje, obućari, krojači, prodavnice automobila, bicikla, tehničke robe i građevinskog materijala.
• Očekuje se da će druge radnje do 300 metara kvadratnih, biti otvorene 27. aprila, osim onih u tržnim centrima, ukoliko situacija u vezi sa korona virusom bude dobra.

“Ako krene lošije, povući ćemo mere”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, ideja je da frizerski saloni, saloni lepote, teretane, budu otvoreni od 4. maja, a restorani i kafići između 4. i 11. maja.  Dodao je da će morati da se poštuju mere za sprečavanje virusa.

“Očekujemo za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, kontrolisano otvaranje aerodroma, restorana i kafića, planiramo otvaranje između 4. i 11. maja. Ali tu ćemo isto morati da pravimo distancu u restoranima. I od 3. maja su povoljni vremenski uslovi”, rekao je Vučić.

Dodao je da je bolje kada se to radi na otvorenom, gde takođe mora da postoji socijalna distanca.

Za profesionalne sportiste postoji možda najviše nedoumica, kaže Vučić. Za njih je neophodno da se urade sistematski pregledi i skininzi i o tome će, kako kaže, lekari da govore.

“Posebni su uslovi za njih, za sve to smo mislili iza 27. aprila, ali moraće da bude posebna zaštita. To znači da imaju maske ili rukavice ili dezinfekciono sredstvo za ruke na ulazima u svoje radnje”.

Vučić je rekao da se svakog dana prati čitava sitacija. Vojvodina i Beograd se smiruju, problem Nišavski i Toplički okrug, te da je sada Aleksinac potencijalno žarište.

“I Niš se umiruje, nakon tri dana, ali u okolini Niša imamo mnogo problema – Aleksinac, Doljevac, Merošina, Toplički okrug, Blace, Kuršumlija” rekao je Vučić.

Vučić je istakao da će naši rezultati biti bolji samo da nas korona ne ubije, i ne napravimo grešku, ne ponašamo se nedisciplinovano.

“Ako nastavimo da se ponašamo disciplinovano, nećemo imati problema”, rekao je Vučić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Dragi predsednice, ako otvarate fabrike i institucije MOLIM Vas kao boga otvorite i vrtice, jer smo stvarno u prevelikom problemu sa decom, stvarno nemamo kome da ih ostavimo na cuvanje. Imajte u vidu da ste preporucili i rekli da dede i babe ne bih smeli da ih cuvaju, jer su ugrozena vrsta ljudi. A i ima one dece koja nemaju babe i dede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com