Ekonomija

Vučić obišao fabriku Yumis: Nisam probao bolju supu (VIDEO)

YUMIS-u je ovo jubilarna 30. godina rada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je večeras proizvodne pogone prehrambene industrije Yumis u Nišu kojoj je ovo jublarna godina proizvodnje. Ovom prilikom predsednik je kazao da su uspešne domaće firme blago Srbije i da uvek mogu da računaju na pomoć države.

Yumis ovog decembra beleži treću deceniju uspešnog rada, danas može da se pohvali brojem proizvoda koji su dostigli 250, sa ukupno isto toliko radnika u čitavoj Srbiji.

Ova niška fabrika izvozi u čak 30 zemalja sveta pored Amerike, ono što se beleži u poslednje vreme je porast izvoza za Afriku.

Vučić je kazao da će Srbija sa najmanje dve ili tri zemlje da potpiše sporazum o slobodnoj trgovini i dodao da bi to moglo da se ugovori sa Ganom i Angolom, tu Yumis vidi svoju šansu..

Supe , začini i čajevi su vodeći proizvodi ove fabrike.  Čajevi su potpuno srpski proizvod dok za druge proizvode je potrebno da se neke od sirovina uvezu, kao što je kukuruz kokičar koji se uvozi iz Rusije, pojasnili su tehnolozi fabrike.

“Ukoliko ikad budemo mogli, kao država ćemo da pomognemo na bilo koji način domaćim firmama. Oni su naše blago. Nama su strani investitori važni jer zapošljavaju ljude i doprinose BDP-u zemlje, dok naši investitori ne iznose profit napolje”, kazao je Vučić tokom obilaska.

Foto: Niške Vesti

Kroz samo jednu mašinu za mešanje začina godišnje prođe i do 2000 tona začina, one procese koje smo nekada radili za desetak sati danas radimo za 5 minuta, ističu tehnolozi ove uspešne niške fabrike.

“Mesečno se potroši 6 miliona čajeva, a kad su supe u pitanju taj broj je na 2 miliona supa. Ako treba povećajte porez na dobit i kad iz profita imate ulaganje u proizvodnju, tu može nešto da se koriguje. Zašto nema stimulansa za izvoznike?”, pitao je Mile Kocić, predsednik kompanije Yumis, predsednika Vučića.

Kocić je imao priliku da predsedniku Vučiću postavi pitanja vezana za bolje poslovanje srpskih proizvođača i predloži brojne mere koje mogu da pomognu srpskim privrednicima.

Sa Vučićem su fabriku obišli ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministarka privrede Anđelka Atanasković. Predsednik je zamolio ministra Nedomovića da pomogne tehnolozima ove fabrike da nabavljaju jeftinije sirovine u Srbiji, kako bi manje uvozili.

Foto: Niške Vesti

“Ova fabrika može da zapošljava i 500 ljudi, mi moramo kao država da ih povežemo sa drugim državama, da više izvoze. Ako oni već izvoze u 30 država mora da su napravili dobre proizvode”, rekao je Vučić.

Yumisov EKOČIN se izvozi u Afriku, upravo za ovaj proizvod predsednik Vučić je rekao da mu se sviđa i više od vegete.

“Nisam probao bolju supu, sviđa mi se ova supa sa vrganjima”, uz osmeh je rekao Vučić degustirajući Yumis-ove proizvode.

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Niti maske niti rastojanje. Rade 30 godina u Srbiji a Nedimović da im objasni gde da nadju jeftinije sirovine u Srbiji. Suština svih domaćih tajkuna je kako naći modus da se radnik što jeftinije plati i radi duže, da se što jeftinije nabavi sirovina i što skuplje proda finalni proizvod i ono najvažnije da se što više ukrade od države kroz duplo knjigovodstvo, rad na crno i ko zna koje mahinacije…zaboravih..uvek uz vlast uz sponzorstva. Čast izizetcima.

  2. ČESTITKE “JUMISU” I MILETU KOCIĆU, ALI SE IZVINJAVAMO NA PRISUSTVU NAMEŠTENICE I DIREKTORA KLER-a KOJI OVDE BLEJE KAO ….. !

  3. “N.V.” ne treba da cenzurišu komentare o diletantizmu tzv. Gradonačelnice i dir. KLER-a. U protivnom će ih građani doživeti kao REŽIMSKI PORTAL !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com